Мінреінтеграції нагадує родичам зниклих безвісти про інформаційну безпеку

Мінреінтеграції нагадує родичам зниклих безвісти про інформаційну безпеку

Укрінформ
Передача даних про зниклих родичів неофіційним інтернет-ресурсам може спричинити перешкоди у перемовинах про повернення громадян України з полону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. 

«Ми з вами на одному боці. Іноді несвідомими діями громадяни можуть завдати шкоди перемовному процесу, а в гіршому випадку – і своїм близьким. За підбурюванням у чатах, де спілкуються рідні зниклих і полонених, можуть стояти ворожі спецслужби, які намагаються посіяти розбрат у нашому суспільстві. Для України кожен зниклий чи полонений оборонець однаково цінний. Ми боремося і будемо боротися за повернення кожного з них!» - сказав Уповноважений зі зниклих безвісти Олег Котенко.

У Мінреінтеграції зауважили, що публічні заходи, зокрема проведення акцій, публікації у ЗМІ, не прискорять процес звільнення з полону чи передачі тіл загиблих героїв. У цій справі вирішальними є переговори з протилежною стороною. Тож у відомстві закликали дотримуватися обачності під час спілкування в соцмережах, а також пам’ятати про інформаційну безпеку.

Читайте також: Лубінець закликав публічно не називати прізвищ полонених, це шкодить обміну

«Не передавайте жодні дані незнайомим людям, а також неофіційним інтернет-ресурсам. Довіряйте лише офіційним структурам, які роблять усе для того, щоб ви якомога скоріше змогли побачити своїх рідних. Органи державної влади добре розуміють потреби громадян і враховують та захищають їхні інтереси без мітингів, скандувань і зайвого інформаційного шуму», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, омбудсман Дмитро Лубінець заявив, що зі списку зниклих безвісти українських військових, яких наша країна передала російській стороні, 23 захисники виявилися живими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-