Сильне місцеве самоврядування дуже важливе для стійкості держави - мер Тростянця

Сильне місцеве самоврядування дуже важливе для стійкості держави - мер Тростянця

Укрінформ
У період війни сильне місцеве самоврядування має важливе значення для стійкості України.

Як передає Укрінформ з посиланням на сайт Програми "U-LEAD з Європою", таку думку висловив мер Тростянця Сумської області Юрій Бова.

"Сильне місцеве самоврядування мало важливе значення для стійкості України. Я би хотів запевнити в одному, що сьогодні потрібно довіряти місцевому самоврядуванню. Воно найкраще знає про те, що потрібно на тій чи іншій території. Досконало знають всі нюанси ситуації на місцях мери громад, які постраждали від агресії рф. Потрібно виходити на конкретні об’єкти з цільовою допомогою, а не загальною. Ми абсолютно відкриті, прозорі, готові звітувати і розуміємо, що це надзвичайно важливо", - сказав Бова.

Він додав, що якби не було самоврядування і активної громадськості – державі було б дуже важко втримати територію Сумщини.

"Децентралізація в Україні дала можливість сформуватись самоврядуванню як більш відповідальній і патріотичній силі, що проявляє ініціативу. Ми побачили реально повноваження, підкріплені грошима, і можливістю самостійно вирішувати справи в громаді. Менше втручання державних органів, більше інституційної свободи – шлях до яскравого майбутнього України", - резюмував мер Тростянця.

Як повідомлялося, U-LEAD продовжує свою діяльність із консультаційної підтримки громад через різноманітні канали комунікації й під час війни. Програма також посилила свою активність у частині налагодження міжнародних партнерств між українськими громадами та муніципалітетами країн ЄС у межах ініціативи «Мости довіри», що полегшує пряме надання гуманітарної допомоги та розширює перспективу подальших взаємовигідних проєктів.

Читайте також: Посол Швеції закликав Україну продовжувати децентралізацію

Окрім того, упродовж квітня-червня 2022 року 333-м громадам надані пакети екстреної допомоги, наповнення яких залежало від потреб на місцях. Відтак громади, що зазнали руйнувань, отримували інструменти для розчищення території та відновлювальних робіт, а також освітлювальні прилади. Громади, що прийняли велику кількість переселенців, отримали намети, ліжка, спальні мішки та інші засоби для внутрішньо переміщених осіб.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС і його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Фото з сайту u-lead.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-