Президент вручив «Золоту зірку» дружині та донькам загиблого начальника черкаської поліції

Президент вручив «Золоту зірку» дружині та донькам загиблого начальника черкаської поліції

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вручив орден "Золота зірка" дружині та донькам загиблого начальника Головного управління МВС України в Черкаській області Михайла Куратченка.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

"Сьогодні в Києві Президент України Володимир Зеленський вручив орден "Золота зірка" дружині та донькам загиблого начальника Головного управління МВС України в Черкаській області Михайла Куратченка", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Михайло Куратченко очолював Головне управління Національної поліції України в Черкаській області та загинув 7 грудня 2022 року під час виконання службових обов'язків на території деокупованної Херсонщини.

Поліцейські Черкаської області несли службу у складі зведеного загону, яким і керував Михайло Куратченко. 7 грудня правоохоронці вирушили на чергове завдання для перевірки інформації місцевих про залишений окупантами схрон. Спеціалізована оперативна група, кінолог та вибухотехнік на чолі з Михайлом Куратченком прибули до місця, де раніше були позиції ворога, неподалік села Федорівка.

Вони вилучили боєприпаси, вибухові речовини та зброю для знищення і під час повернення потрапили у мінну пастку окупантів, яка привела в дію закопаний фугас, виготовлений із боєприпасів до крупнокаліберної артилерії. Хлопці підірвалися на каскаді ворожих мін та боєприпасів.

Семеро поліцейських загинули, ще один знаходиться у лікарні.

Читайте також: Херсонщина: на мінах підірвались поліцейські з Черкащини, четверо загиблих

Як повідомломяв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський присвоїв полковнику поліції Михайлу Куратченку звання Герой України посмертно.

7 грудня на Херсонщині під час проведення стабілізаційних заходів на каскаді ворожих мін підірвалися начальник Головного управління Нацполіції в Черкаській області Михайло Куратченко, вибухотехнік Ігор Мельник, кінолог Сергій Ненада та помічник чергового СРПП Уманського райуправління поліції Вадим Періжок.

Фото: МВС України, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-