Катував тероборонівців: на Харківщині заочно оголосили підозру бойовику «Призрака»

Катував тероборонівців: на Харківщині заочно оголосили підозру бойовику «Призрака»

Укрінформ
На Харківщині заочно оголосили підозру бойовику незаконного збройного формування «Призрак» із позивним «Шаман», який катував тероборонівців під час окупації населених пунктів області.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру учаснику незаконного збройного формування «Призрак» за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Підозрюваним у справі є 57-річний харків‘янин, який з 2014 року підтримував сепаратистів та створення «хнр». Згодом він утік до тимчасово окупованого Донецька, де будував свою псевдокар‘єру. Серед окупантів його називали «Шаман».

За даними слідства, наприкінці березня минулого року підозрюваний разом з іншими військовими незаконно зайняв житловий будинок з прилеглими господарськими спорудами у с. Вільхівка Харківського району. Загарбники облаштували там «штаб», де утримували трьох учасників територіальної оборони та 59-річного цивільного.

«Шаман» бив тероборонівців з метою отримання інформації щодо інших військовослужбовців та керівництва підрозділів територіальної оборони України, зазначили в прокуратурі.

Читайте також: Справа бойовика Безлера, який катував українців у Криму, пішла до суду

«59-річний чоловік намагався втекти, проте окупанти помітили його. За наказом «Шамана» російські військові примусово посадили цивільного в автівку та вивезли до сільської ради с. Веселе Харківського району — там розташовувався ще один «штаб», де окупанти утримували інших полонених та примушували до безкоштовної праці. Згодом чоловіку таки вдалось втекти від російських загарбників та врятувати своє життя», - розповіли у відомстві.

Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук.

Як повідомляв Укрінформ, голові Балаклійського районного суду на Харківщині оголосили підозру в державній зраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-