У Бахмуті залишилися майже п'ять тисяч жителів, серед них - 42 дитини

У Бахмуті залишилися майже п'ять тисяч жителів, серед них - 42 дитини

Укрінформ
У Бахмуті наразі лишається менше п'яти тисяч жителів, серед них є 42 дитини, яких ще можна евакуювати, але є місця, де евакуація вже неможлива, і там перебуває 59 дітей.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це 23 лютого на брифінгу повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«В Бахмуті наразі лишається менше п’яти тисяч осіб. Бахмут – це місто найзапекліших боїв, зараз це місто з режимним доступом уже впродовж практично двох тижнів. І є певні місця, де евакуація вже неможлива. При цьому з усією відповідальністю скажу, що всім людям протягом усього періоду доступу до тієї чи іншої локації в Бахмуті максимально була надана можливість евакуюватися», - заявив очільник області.

Він зазначив, що потрібно було лише бажання людей на евакуацію, далі все в області йшло по відпрацьованому і злагодженому маршруту силами районних, міських та обласної військових адміністрацій.

«Евакуація дітей з Бахмута триває, і сьогодні вона теж триває, навіть станом на зараз. Наразі в Бахмуті ті, яких ще можливо евакуювати, лишається 42 дитини, які разом з батьками… Але 59 дітей станом на зараз перебувають на території Бахмутської громади, де їх евакуація неможлива. Їх батьки не виявили цього бажання, більше того, вони виявили чітке небажання евакуюватися і перебувають на території міста», - пояснив Кириленко.

Він підкреслив, що діти, за яких відповідає держава, а це діти з дитячих будинків, інтернатів, діти, які позбавлені батьківського піклування, їх у Бахмуті було практично 12 тисяч - всі вони давно евакуйовані.

Читайте також: На Донеччині вивезли всіх дітей із прифронтового села Терни

Керівник ОВА акцентував, що діти, які живуть з батьками, «де у батьків, м’яко кажучи, різне відношення до евакуації, навіть до території, куди вони хочуть евакуюватися», залежать від волі батьків, але роз’яснювальна робота навіть у цих випадках проводиться, однак у нас немає примусової евакуації.

Він нагадав, що евакуація у Бахмуті проходить під щільним ворожим вогнем, автівки їздять за адресами підвалів, пунктів обігріву, різних локацій, де можуть перебувати люди, хоча «наразі в місті будь-який рух транспорту відразу прицільно обстрілюється».

«Проте частина людей навіть переховується, щоб їх не евакуювали», - констатував Кириленко.

Читайте також: Донеччина: з-під обстрілів у Великій Новосілці евакуювали всіх дітей

При цьому він додав: «Якщо брати в абсолютних цифрах, то до 24 лютого минулого року в Бахмуті було 84 тисячі населення, тепер у місті лишається менше п'яти тисяч. Тобто, ми розуміємо, що практично місто виїхало».

Як повідомлялося, Донецька область, і особливо місто Бахмут, перебуває під постійними обстрілами російських військ.

Як і раніше, пріоритетом для армії рф залишається вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-