Суд над прокурором Германом розгляне секретні матеріали в закритому режимі

Суд над прокурором Германом розгляне секретні матеріали в закритому режимі

Фото
Укрінформ
В одеському суді триває розгляд справи екскерівника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа, якого звинувачують у державній зраді. Секретні матеріали мають розглядатися в закритому режимі.

Про це на засіданні, яке відбулося 23 лютого, попросив прокурор Олександр Чокля, передає кореспондент Укрінформу.

«Перед початком дослідження доказів я маю клопотання. У зв’язку з тим, що в ЗМІ з’явилися персональні дані осіб, які залучалися до конфіденційної співпраці під час досудового розслідування, прошу провести засідання в закритому режимі», - доповів Чокля.

Сторона захисту підтримала клопотання про продовження розгляду справи в закритому режимі.

Проте колегія суддів вирішила зробити закритими лише ті засідання, на яких будуть розглядатися документи з секретними даними.

Суд над прокурором Германом розгляне секретні матеріали в закритому режимі / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

«У матеріалах кримінального провадження наразі зі всіх матеріалів гриф «таємно» змінено на «не таємно», а інформація щодо проведення негласних слідчих дій та їх результатів міститься в томах 2,3,7 та 8», - наголосили у суді.

Сьогодні на засіданні продовжили заслуховувати письмові докази. Наступне засідання призначене на 8 березня.

Читайте також: СБУ затримала агента фсб, який передавав ворогу дані про оборону Миколаєва

За версією сторони обвинувачення, підсудний Герман перейшов на бік російських загарбників на початку березня 2022 року. Передавав спецслужбам рф за завданням кураторів інформацію про наслідки обстрілів Миколаївщини, кількість загиблих і поранених, паролі для проходження блокпостів, персональні дані військовослужбовців, фіксував роботу ДСНС з ліквідації обстрілів, збирав та надавав інформацію про місце дислокації військових підрозділів.

Як повідомлялося, Приморський райсуд Одеси продовжив на 60 діб запобіжний захід у вигляді тримання під вартою екскерівника Миколаївської окружної прокуратури Миколи Германа, якого звинувачують у державній зраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-