Суд продовжив тримання під вартою екскерівника Миколаївської прокуратури

Суд продовжив тримання під вартою екскерівника Миколаївської прокуратури

Фото
Укрінформ
Приморський райсуд Одеси продовжив на 60 діб запобіжний захід у вигляді тримання під вартою екскерівника Миколаївської окружної прокуратури Миколи Германа, якого звинувачують у державній зраді.

Таку ухвалу оголосив 15 лютого головуючий на процесі суддя Дмитро Осіїк за підсумками розгляду клопотань учасників засідання, передає кореспондент Укрінформу.

«Колегія суддів розглянула клопотання сторони обвинувачення і вирішив продовжити на 60 діб запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підсудному Герману без права застави», - сказав суддя.

Суд також розглянув низку письмових доказів, наданих прокуратурою у справі про державну зраду експрокурора Германа.

Разом з тим, колегія суддів вдруге відмовила у задоволенні клопотань восьми родичів загиблих визнати їх потерпілими у справі Германа, якого обвинувачують у передачі даних особистих даних військових, паролів та результатів обстрілів Миколаєва військами рф.

Суд продовжив тримання під вартою екскерівника Миколаївської прокуратури / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Як повідомлялося, Приморський райсуд Одеси розпочав 23 грудня слухання кримінальної справи про державну зраду ексочільника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа, якому слідство інкримінує скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу.

Читайте також: СБУ затримала агента фсб, який передавав ворогу дані про оборону Миколаєва

За версією сторони обвинувачення, підсудний Герман перейшов на бік російських загарбників на початку березня 2022 року. Передавав спецслужбам рф за завданням кураторів інформацію про наслідки обстрілів Миколаївщини, кількість загиблих і поранених, паролі для проходження блокпостів, персональні дані військовослужбовців, фіксував роботу ДСНС з ліквідації обстрілів, збирав та надавав інформацію про місце дислокації військових підрозділів.

Фото: nikcenter.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-