Чернігівські депутати просять ВР не наділяти військову адміністрацію повноваженнями міськради

Чернігівські депутати просять ВР не наділяти військову адміністрацію повноваженнями міськради

Укрінформ
Депутати Чернігівської міської ради звернулися до колег із Верховної Ради України, де засудили спроби наділити новостворену військову адміністрацію повноваженнями міської ради.

Про це повідомляє пресслужба Чернігівської міської ради на своїй сторінці в Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Чернігівська міська рада з розумінням ставиться до створення міської військової адміністрації та щиро заявляє про готовність сприяти їй в питаннях посилення безпеки та оборони міста. Водночас, в місті ефективно функціонує діюча місцева влада, обрана чернігівцями на чергових виборах; сформований виконавчий комітет; депутати регулярно збираються на сесії; ухвалені бюджет міста та програми розвитку; ведуться роботи по відновленню міста, що сильно постраждало внаслідок російської агресії. Міська влада працює, місто живе та відновлюється. В зв‘язку з цим вважаємо, що ініціатива окремих політиків наділити постановою Верховної Ради створену адміністрацію повноваженнями міської ради та її виконавчого комітету є виключно політичним, а не безпековим рішенням”, - йдеться в повідомленні.

Депутати Чернігівської міськради стверджують, що аргументи щодо необхідності повної передачі повноважень керування містом від обраної міської ради до військової адміністрації не витримують жодної критики, бо в момент наступу російських загарбників на Чернігів міської військової адміністрації не існувало. Як і під час облоги Чернігова; під час обстрілів, темряви, холоду та сотень смертей та похорон; під час, коли чернігівці дали гідну відсіч ворогу. Проте, коли Чернігів почав відбудовуватись та відновлюватись, адміністрація з’явилась.

У міськраді вважають, що призначення адміністрації замість обраної людьми міськради - це політичне рішення, яке буде різко негативно сприйняте громадою міста, як її приниження, та міжнародними партнерами України, як акт знищення місцевого самоврядування та остаточного згортання децентралізації. Рішення про припинення функцій Чернігівської міської ради та її виконавчого комітету негативно вплине на уже досягнуті домовленості та підписані меморандуми з міжнародними партнерами, які були досягнуті місцевою владою з метою залучення коштів на відновлення міста. Станом на 20 лютого мова йде про близько 2 млрд гривень.

Читайте також: Зеленський призначив у Чернігів начальника військової адміністрації

1 лютого апеляційний суд у Львові залишив чинним рішення суду першої інстанції про відсторонення міського голови Чернігова Владислава Атрошенка від займаної посади терміном на один рік. 12 лютого Президент Володимир Зеленський своїм указом створив Чернігівську міську військову адміністрацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-