Суд частково задовольнив апеляцію мера Чернігова, але не повернув на посаду

Суд частково задовольнив апеляцію мера Чернігова, але не повернув на посаду

Укрінформ
Львівський апеляційний суд частково задовольнив оскарження ухвали Яворівського районного суду у справі міського голови Чернігова Владислава Атрошенка, зокрема скасував штраф в розмірі 3400 грн, але відсторонення на рік від посади залишив чинним.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Апеляційну скаргу Атрошенка задовольнити частково", - повідомив суддя Сергій Головатий.

Суд скасував постанову Яворівського районного суду, якою Атрошенко визнається винним у вчиненні адміністративного правопорушення за неповідомлення у встановлених законом випадках та порядку про наявність у нього реально конфлікту інтересів ( ч.1 ст.2 172-7КУпАП), та скасував штраф у розмірі 3400 гривень.

Постанова першої інстанції лишається без змін. Тобто з Атрошенка стягнуть штраф у розмірі 6 800 гривень, з позбавленням права обіймати посади, що пов'язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, строком на рік. Рішення Львівського апеляційного суду набирає чинність після оголошення і оскарженню не підлягає.

Атрошенко називає таке рішення несправедливим і за підтримки Асоціації міст України, під головуванням Віталія Кличка, збирається подати заяву до Європейського суду. 

«Я вважаю це рішення несправедливим, і я наголошую, що це рішення не проти Атрошенка, а проти України і місцевого самоврядування. Навряд чи в наших партнерів після такого рішення формуватиметься про Україну уявлення як демократичну державу», - сказав Атрошенко.

Читайте також: Відсторонення мера Чернігова: депутати міськради звернулися до Зеленського

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня 2022 року Яворівський суд Львівської області виніс рішення про те, що чиновник діяв в умовах реального конфлікту інтересів та визнав Атрошенка винним в адміністративному правопорушенні, передбаченому ч. 1 та 2 статті 172—7 КУпАП. Рішенням суду на міського голову наклали штраф у розмірі 6 800 гривень та на рік позбавили права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

На засіданні 1 лютого суд відхилив клопотання захисту надати слово голові Асоціації міст Віталію Кличку, через те, що він не є свідком справи.

Раніше Кличко заявив, що якщо львівський суд не підтримає апеляцію міського голови Чернігова, вони звертатимуться до Європейського суду. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-