Акція «Ангели пам’яті» -  у Львові вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Акція «Ангели пам’яті» - у Львові вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Фото
Укрінформ
У Львові на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні спільною молитвою та акцією «Ангели пам’яті» вшанували усіх, хто віддав своє життя за Україну.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

Спочатку відбулась вже традиційна для Львова церемонія підняття Державного прапора України та виконання Державного гімну. Опісля військові капелани відслужили панахиду за всіма, хто віддав своє життя у боротьбі за Україну.

Школярі прикрасили Меморіал Героїв Небесної Сотні паперовими витинанками у формі ангелів, яких виготовили у школах, а всі охочі запалили лампадки та поклали квіти, вшанувавши пам’ять загиблих Героїв.

У Львові вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні / Фото: Роман Балук

«Не маючи зброї, амуніції, наші Герої Небесної Сотні йшли вперед і віддавали своє життя – так, як сьогодні тисячі Героїв віддають свої життя, тисячі наших львів’ян сьогодні на передовій, вся Україна сьогодні на передовій. Це наша земля, яку ніхто не має права в нас забрати. Так випало, що ми сьогодні на передовій великої боротьби з нелюдами цього світу. Але з нами Бог, наше небо і наша земля, і наша велика віра в нашу перемогу», - сказав мер Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Світовий конгрес українців вшановує пам’ять Небесної Сотні

Також сьогодні у Львові на 12:00 було заплановано вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні на Личаківському кладовищі, проте через загрозу обстрілу військами рф захід перенесли. Він розпочнеться через 10 хв після завершення повітряної тривоги.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 20 лютого, в Україні уже вдев`яте відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-