У Вінниці відкрилася експозиція, присвячена загиблим бійцям полку «Азов»

У Вінниці відкрилася експозиція, присвячена загиблим бійцям полку «Азов»

Фото
Укрінформ
У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї в межах виставки «України щит» відкрилася експозиція, присвячена загиблим вінничанам - бійцям полку «Азов».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила завідувачка відокремленого підрозділу «Музей Мужніх» Вінницького обласного краєзнавчого музею Олена Гордієнко.

«Ми сьогодні відкрили експозицію «Герої мого краю. Азов», присвячену пам’яті вінничан – бійців полку «Азов», які віддали своє життя у боях за Україну. Це частина виставки «України щит», яка розповідає про тих, хто сьогодні утворює над нашою країною щит захисту», - повідомила Гордієнко.

У Вінниці відкрилася експозиція, присвячена загиблим бійцям полку «Азов» / Фото: Олександр Лапін, Укрінформ

За її словами, у стендовій експозиції представлені матеріали про дванадцятьох жителів Вінниччини, які служили у полку «Азов» і загинули, виконуючи бойові завдання.

Читайте також: Для підтримки захисників Маріуполя та їх рідних стартував проєкт «Серце Азовсталі»

Відвідувачі, які завітають на виставку, зможуть дізнатися, які позивні мав кожний із загиблих бійців, про їхнє мирне життя і бойовий шлях, про те, де вони загинули.

Як повідомлялося, 16 лютого у Вінниці до Дня Героїв Небесної Сотні та річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну стартував художньо-документальний проєкт «Ціна незалежності: Костянтин Ревуцький та Ігор Зозуля», в експозиції якого демонструю 50 унікальних робіт, створених авторами на лінії фронту та під час Революції  Гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-