У Черкасах ушанували захисників Дебальцевого

У Черкасах ушанували захисників Дебальцевого

Фото
Укрінформ
Пам’ять воїнів, які стримували російську навалу під час Дебальцевської операції впродовж січня-лютого 2015 року, вшанували у Черкасах.

Про це повідомляє Черкаська міська рада на своїй сторінці в Фейсбуці, передає Укрінформ.

Заходи відбулися біля меморіального комплексу, встановленого за ескізом доньки загиблого за Україну захисника Володимира Ложешнікова – Дар’ї.

Захисників Дебальцевського плацдарму вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя пам’ятного знаку.

У Черкасах ушанували захисників Дебальцевого / Фото: Черкаська міська рада

"Відчуваю безмежну гордість та водночас біль за українських захисників, які продовжують запеклу боротьбу за вільне й мирне українське майбутнє. На жаль, не всі захисники Дебальцевського плацдарму повернулися додому. Тоді на полі бою назавжди лишилися розвідники Ігор Бойко та Віталій Вергай з Черкас. Вони дружили і на війні, і в мирному житті. Молоді, сміливі, сильні. Найкращі сини України, які б могли ще багато зробити для рідної держави, але віддали власне життя за те, аби ми могли жити в мирній і незалежній країні. Ці втрати завжди болітимуть. Кожен захисник – справжній герой, кожен із них робить неймовірні речі", - сказав міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. 

Читайте також: Черкаси на підтримку ЗСУ спрямували 313 мільйонів

Один із учасників Дебальцевської битви, Тарас Теліженко, служить у бригаді територіальної оборони. Він поділився своїми спогадами про ті події.

 "Я можу довго розповідати про те, як нас рятував лютневий двадцятиградусний мороз, як псковських десантників та бурятських танкістів зупинили прості трактористи та айтішники, що дало можливість підготуватися нашим Збройним силам", – сказав Теліженко.

18 лютого 2015 року дві з половиною тисячі українських силовиків колоною виходили з Дебальцевського котла. Загинули під час оборони Дебальцевого 136 бійців, із них 17 - жителі Черкаської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-