У Херсоні спростували фейк рф про виїзд з міста влади, поліції та ЗСУ

У Херсоні спростували фейк рф про виїзд з міста влади, поліції та ЗСУ

Укрінформ
Херсонська міська рада назвала черговою ворожою інформаційно-психологічною операцією (ІПСО) появу фейків у соцмережах про те, що працівники державних служб, а також правоохоронні органи та військові нібито залишають місто.

Як передає Укрінформ, про це Херсонська міськрада повідомила у Телеграмі

«Наразі у соціальних мережах розповсюджуються фейки про те, що працівники державних служб, а також правоохоронні органи та військові залишають місто Херсон. Хочемо спростувати дану інформацію та попросити містян зберігати спокій», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таким чином російські агресори намагаються поширити панічні настрої серед мешканців громади. 

Читайте також: Загарбники за добу 52 рази обстріляли Херсонщину, троє поранених

Як підкреслили у міськраді, всі служби у місті, в тому числі органи державної влади, військові, правоохоронні органи, працюють у штатному режимі. 

Що стосується начальника Херсонської міської військової адміністрації Галини Лугової, то зараз вона перебуває у Варшаві, де проходить міжнародний форум Rebuild Ukraine. Поїздка на форум запланована заздалегідь, дату та місце визначали організатори заходу, інформують у міськраді. Зазначається, що на заході зберуться представники міжнародних донорських і фінансових організацій, благодійних фондів, інвестиційних та будівельних компаній, а також державних структур і територіальних громад України задля досягнення єдиної мети – відбудови України. Участь представників з Херсона передбачає презентацію про місто, про втрати від проведення бойових дій та подолання наслідків окупації. У міськраді сподіваються, що будуть залучені донорські кошти для реалізації проєкту щодо відбудови об’єктів критичної інфраструктури Херсона.

Містян закликають зберігати спокій, довіряти лише офіційним джерелам, не вірити жодній неофіційній інформації - ворог спрямовує свої зусилля для підриву стабільності у Херсоні.

Читайте також: путінська «схема лукашенка» дихає на ладан: дайджест пропаганди за 14 лютого

«Якщо ви бачите маніпулятивне повідомлення у соцмережах, перш ніж поширити та розповісти родичам чи сусідам – перевірте інформацію», - йдеться у повідомленні. 

Як повідомляв Укрінформ, військові Сил оборони восени визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема і місто Херсон. Частина області, що розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-