Версія про умисне вбивство гендиректора «Ніболону» є малоймовірною - прокуратура

Версія про умисне вбивство гендиректора «Ніболону» є малоймовірною - прокуратура

Укрінформ
Слідство щодо загибелі відомого миколаївського бізнесмена, Героя України, генерального директором СП «НІБУЛОН» Олексія Вадатурського та його дружини триває, проте версія про умисне вбивство є малоймовірною.

Про це під час брифінгу сказав, відповідаючи на запитання журналістів, керівник Миколаївської обласної прокуратури Дмитро Казак, передає кореспондент Укрінформу.

«Умисне вбивство було однією з версій у справі про загибель цих людей по яких ви питаєте (Олексія Вадатурського та його дружини – ред.). Вона досі розглядається, але поки що є найменш ймовірною. Адже поруч були об'єкти, по яких і в той час, і раніше завдавалися ракетні удари. Тому, швидше за все, це був не вибірковий обстріл», - сказав Казак.

За його словами, наразі немає інформації щодо можливої наявності коригувальника, який міг спрямувати удар по будинку Вадатурського, про що на той час багато говорили.

Також Казак зазначив, що розслідування смерті подружжя Вадатурських проводить одна з громадських організацій Великої Британії. Про його результати прокуратурі поки що не відомо.

Читайте також: Кім: Зарано говорити, що саме будинок Вадатурського був ціллю росіян

Як повідомлялося, вночі 31 липня 2022 року через пряме влучання російської ракети в дім керівника СП «НІБУЛОН» Олексія Вадатурського у Миколаєві, загинув він сам та його дружина. За словами Генпрокурора України Андрія Костіна, Офіс Генпрокурора розслідує загибель українського бізнесмена, а однією з версій слідства є цілеспрямоване вбивство.

У свою чергу, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім вважає, що смерть Вадатурських могла бути випадковістю, оскільки Миколаїв постійно обстрілювали протягом восьми місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-