Вінницька компанія розробила технологію переробки техногенних та побутових відходів

Вінницька компанія розробила технологію переробки техногенних та побутових відходів

Фото
Укрінформ
Вінницька компанія «ПлазмаТек» розробила технологію переробки суміші пластику, поліетилену та інших полімерів з відходів.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний, передає Укрінформ.

«Компанія «ПлазмаТек» реалізує проєкти з переробки техногенних та побутових відходів. Крім основного виду діяльності - виробництва зварювальних матеріалів, компанія розробила технологію переробки суміші пластику, поліетилену та інших полімерів з відходів», - написав Очеретний.

За його словами, ця технологія дозволяє переробляти як звичайне сміття, так і відходи картонно-паперових комбінатів. Продукт переробки можна використовувати як напівфабрикат для виробництва піддонів, ящиків, люків, терасної дошки, черепиці та інших будівельних матеріалів.

Наразі на власних потужностях компанія виготовила технологічну лінію з продуктивністю 400 кг переробки сировини на годину. У «ПлазмаТек» планують промислові випробування на конвеєрному виробництві та масштабування проєкту.

Посадовець додав, що на базі компанії у Вінниці заснований R&D центр, який об'єднує власну професійну команду, компетенції українських науково-дослідних інститутів та компаній-партнерів. Завдяки такій співпраці створюються інноваційні розробки і нові технологічні рішення з екологічним підходом до виробництва.

Читайте також: На деокупованій Київщині запустять пілотний проєкт з переробки будівельного сміття

Група компаній «ПлазмаТек» працює вже понад 20 років, спеціалізується на виробництві продукції для зварювання та різання металу. У компанії працюють 1600 осіб, 1300 з них - в Україні. Найбільші їхні потужності знаходяться у смт Рудниця Тульчинського району Вінницької області, центральний офіс розташований у Вінниці.

Фото: Андрій Очеретний, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-