На деокупованій Київщині запустять пілотний проєкт з переробки будівельного сміття

На деокупованій Київщині запустять пілотний проєкт з переробки будівельного сміття

Укрінформ
На звільненій від російських військ території Київської області стартує пілотний проєкт з утилізації та переробки будівельного сміття, значні обсяги якого можуть бути загрозливими для довкілля.

Про це повідомила голова партії «Слуга народу», народний депутат Олена Шуляк у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Більше 2 мільйонів тонн будівельного сміття накопичено в результаті руйнувань тільки в Бучанській територіальній громаді Київщини. Розміри шкоди можуть бути критичними для екології, тому вирішувати цю проблему необхідно з використанням передових світових технологій. Саме такі технології є у ізраїльської компанії GreenMix, яка з 1989 року зосереджує свою діяльність у цій сфері», - зазначила вона.

Парламентарка розповіла, що завдяки пілотному проєкту у Київській області вдасться залучити технології та обладнання для демонтажу пошкоджених або зруйнованих багатоповерхових будинків.

Читайте також: Україна потребує щонайменше 25 сучасних заводів із переробки відходів - Зеленський

Також, за її словами, буде проведено екологічну утилізації та переробку будівельного сміття «з високим економічним та логістичним ефектом».

«Фактично з цієї сировини ми зможемо виготовляти нові будівельні матеріали, що можуть бути використані для відновлення зруйнованих міст», - додала вона.

Водночас Шуляк поінформувала, що цей проєкт може стати основою для зміни філософії з переробки будівельного сміття в Україні, яка вже починає формуватися на пілотному проєкті в деокупованій Київській області.

Як повідомляв Укрінформ, на Київщині завершено ремонтні роботи на 236 об'єктах соціальної інфраструктури, пошкоджених в результаті повномасштабного вторгнення рф.

Експертна комісія під час обстеження стану будівель Київщини визначила, що понад 5400 об’єктів підлягають демонтажу.

Фото: Поліція Київської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-