росіяни за добу обстріляли дев’ять регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли дев’ять регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російські війська за добу здійснили обстріли дев’яти областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 середи, 15 лютого.

У Чернігівській області ворог з мінометів обстріляв Новгород-Сіверський район. Без втрат і руйнувань. 

У Сумській області 15 лютого вночі з території росії в напрямку одного із сіл Новослобідської громади були здійснені 5 автоматних черг. Без втрат і руйнувань. 

Вчора протягом дня росіяни обстріляли Білопільську, Юнаківську, Середино-Будську громади. Зафіксовано близько 34 ударів. Без наслідків. 

У Запорізькій області за минулу добу агресори обстріляли цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Гуляйполе, Темирівка, Чарівне, Гуляйпільське, Оріхів, Новоданилівка, Мала Токмачка, Білогір'я, Малинівка, Червоне, Кам'янське, Степове. Надійшло 19 повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури. Деталі уточнюються. 

У Дніпропетровській області з важкої артилерії ворог вдарив по Нікополю. Загиблих та поранених немає. Наслідки атаки уточнюються. 

У Харківській області вночі у Куп’янську внаслідок ракетного обстрілу значних пошкоджень зазнав багатоповерховий житловий будинок. Сьогодні зранку через обстріли в Куп’янську були пошкоджені два приватні житлові будинки. Сталися пожежі. Без жертв. 

Минулої доби під ворожими обстрілами перебували райони щонайменше 20 населених пунктів Харківщини. 

На Куп’янському напрямку війська рф обстріляли із танків, мінометів та артилерії Крохмальне, Берестове, Табаївку, Куп’янськ, Дворічну. Під ворожим вогнем були Ветеринарне, Гранів, Баранівка, Стрілеча, Красне, Тернова, Глибоке, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Землянки, Рублене, Чугунівка, Красне Перше, Новомлинськ, Рідкодуб. Детальна інформація уточнюється. 

У Луганській області підрозділи Сил оборони України відбили атаки загарбників у районах Невського, Кремінної та Білогорівки. 

Читайте також: росіяни почали будувати крематорій на Луганщині через величезні втрати – Гайдай

На Куп’янському і Лиманському напрямках ворог бів із танків, мінометів та артилерії по Новоселівському, Стельмахівці, Невському, Новоєгорівці, Макіївці, Червонопопівці, Піщаному, Діброві, Серебрянському лісництву та Білогорівці.

У Донецькій області протягом доби росіяни обстрілювали населені пункти вздовж усієї лінії фронту із мінометів, артилерії, РСЗВ “Град”. 

Вдень війська рф здійснили ракетні обстріли Костянтинівки (поранена людина, пошкоджений палац культури, де розміщено пункт видачі гуманітарної допомоги, чотири багатоповерхівки, автомобіль) та Краматорська (пошкоджене приміщення медичного закладу, приватні будинки). 

Вчора пізно ввечері росіяни із танків били по селищу Веселе Очеретинської громади. 

На Донеччині за добу один цивільний загинув та ще один був поранений. 

У Миколаївській області вчора ввечері та зранку у середу ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає. 

На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали Херсон і передмістя, а також райони понад 30 населених пунктів, включаючи Золоту Балку, Гаврилівку, Берислав, Веселе, Інгулець, Львове, Тягинку, Антонівку, Зимівник, Білозерку, Дніпровське і Велетенське. 

Двічі за день російська армія обстріляла один із медичних закладів Херсона. Пошкоджено дах одного з корпусів, вибуховою хвилею та уламками снарядів вибило вікна. Жертв і поранених немає. 

Також загарбники обстріляли станцію швидкої допомоги в Бериславі Херсонської області. Приміщення зазнало руйнувань, пошкоджено автомобілі медиків. Поранення дістав водій швидкої допомоги. 

Читайте також: На тимчасово окуповану Херсонщину перекинули 200 росгвардійців – Гуменюк

Загалом за добу через агресію рф поранені двоє людей. 

З визволених від росіян територій Херсонщини автотранспортом евакуювали ще 64 людини, з них восьмеро дітей та одна маломобільна людина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-