На тимчасово окуповану Херсонщину перекинули 200 росгвардійців – Гуменюк

На тимчасово окуповану Херсонщину перекинули 200 росгвардійців – Гуменюк

Укрінформ
російські військові не задоволені командуванням, тому на окуповану частину Херсонської області прислали 200 бійців росгвардії, аби придушити невдоволення серед російських окупантів.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«Вони не задоволені командуванням, забезпеченням. Тому що наша робота з перекриття логістики результативна. Днями туди було направлено десь 200 військовослужбовців росгвардії для того, щоб посилити тиск на місцеве населення й навести лад усередині підрозділів, де прокидається цей бунтарський дух», — сказала Гуменюк. 

Читайте також: рф може завдати масованого ракетного удару 24 лютого - Гуменюк

Також вона поінформувала, що ворог створює видимість активних бойових дій на всіх напрямках.

«Це проявляється в різних способах просування ДРГ, зокрема й по островах у дельті Дніпра, де вони намагаються розташувати десь свій спостережний пост, десь щось на кшталт блокпоста чи опорного пункту. Але наша робота у відповідь є досить результативною. Наприклад, лише за минулу добу було знищено ворожий блокпост, спостережний пост і склад з боєприпасами на островах у дельті Дніпра, де вони намагалися їх розташувати. Ворог створює там ефект своєї присутності для того, щоб наблизитися, проводити обстріли та стежити за діями Сил оборони, бо нервує й розуміє, що й у нас потужності є», — зазначила Гуменюк, додавши, що на окупованих територіях Херсонщини кількість окупантів періодично змінюється. 

Читайте також: рф обстрілює Миколаївщину, аби виключити її залучення до «зернової угоди» – Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року до 14 лютого 2023 року ліквідували близько 139080 російських загарбників, при цьому за минулу добу - 740 осіб. Також українські оборонці знищили: танків ‒ 3286 (+3), бойових броньованих машин ‒ 6500 (+8), артилерійських систем – 2299 (+9), РСЗВ – 466 (+1), засобів ППО ‒ 234, літаків – 298 (+2), гелікоптерів – 286, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2011 (+4), крилатих ракет ‒ 857, кораблів /катерів ‒ 18, автомобільної техніки та автоцистерн – 5155 (+5), спеціальної техніки ‒ 218 (+1).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-