Двох мешканців Херсонщини за участь у псевдореферендумі засудили до 5 років за гратами

Двох мешканців Херсонщини за участь у псевдореферендумі засудили до 5 років за гратами

Укрінформ
До 5 років позбавлення волі засуджені двоє мешканців Херсонщини, які брали участь у проведенні псевдореферендуму - вони як члени незаконно створеної «виборчої комісії» ходили по домівках місцевих мешканців і роздавали їм «бюлетені».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

«Визнано винними двох мешканців сіл Новоолександрівка та Борозенське Бериславського району у колабораціонізмі… їх засуджено до 5 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у суді довели, що обвинувачені добровільно брали участь у проведенні так званого «референдуму» щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території Херсонської області.

Впродовж 23-27 вересня 2022 року вони як члени незаконно створеної «виборчої комісії» ходили по домівках місцевих мешканців і роздавали їм «бюлетені» для проведення незаконного голосування. Після цього передавали використані «бюлетені» так званій «голові» виборчої комісії для подальшого підрахунку та оголошення так званих результатів.

Читайте також: Колаборантку з Балаклії засудили до шести років в’язниці з конфіскацією майна

Обох затримали після звільнення Збройними силами України території Херсонщини.

Також засуджених позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та займатися діяльністю, пов’язаною з виборчим процесом строком на 10 років.

Досудове розслідування здійснювалось УСБ України в Херсонській області.

Як повідомляв Укрінформ, в Херсонській облраді зауважили, що більшість людей, які дали згоду на роботу в «виборчих комісіях» для проведення так званого референдуму, були ідентифіковані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-