росіяни за добу атакували вісім регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували вісім регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу скоїла атаки на вісім областей України, є загиблі і поранені мирні люди, а також пошкоджені та зруйновані цивільні об’єкти.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 понеділка, 13 лютого. 

У Сумській області вчора протягом дня ворог здійснив обстріли Есманьської, Юнаківської, Краснопільської та Зноб-Новгородської громад. Зафіксовано понад 50 ударів. 

В Есманьській громаді внаслідок обстрілу пошкоджено приміщення кафе в одному із сіл. 

У Запорізькій області минулої доби загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Гуляйполе, Новоданилівка, Мала Токмачка, Ольгівське, Чарівне, Малинівка, Новоандріївка, Староукраїнська, Червоне, Темирівка, Білогір'я, Степове, Кам'янське, Степногірськ. Є руйнування, деталі та наслідки уточнюються. 

У Дніпропетровській області вчора агресори тричі атакували Нікопольський район зі ствольної артилерії та РСЗВ. Під вогнем опинилися Нікополь, Марганецька і Мирівська громади. 

У Нікополі загинула 53-річна жінка. Поранень зазнали двоє пенсіонерок. У місті пошкоджено шість багатоповерхівок, водоканал і будівля коледжу. 

У Марганецькій громаді пошкоджені 20 приватних будинків, лінії електропередач і газопровід. 

У Харківській області вчора під ворожим вогнем був Куп’янськ. Пошкоджені житлові будинки, паркани, господарські споруди. Зранку в понеділок ворог знову атакував це місто. Пошкоджено декілька житлових будинків, сталися пожежі. 

Загалом минулої доби росіяни обстріляли щонайменше 10 населених пунктів Харківщини. 

Читайте також: У Каховці росіяни створили чат-бот для доносів на українців

На Слобожанському напрямку ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Красне, Глибоке, Вовчанськ, Фиголівка, Новомлинськ і Дворічна. 

На Куп’янському напрямку війська рф здійснили мінометні та артилерійські обстріли районів населених пунктів Кислівка, Котлярівка, Піщане і Берестове. 

Вдень ворог бив по смт Дворічна Куп'янського району. Пошкоджені двоповерховий житловий будинок, гаражі та автомобіль. 

Внаслідок обстрілу ввечері Вовчанська Чугуївського району пошкоджено приватний будинок. Поранення дістав 47-річний чоловік. 

У Луганській області підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських військ у районах Кремінної і Білогорівки. 

Читайте також: росіяни почали будувати крематорій на Луганщині через величезні втрати – Гайдай

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли Новоселівського, Макіївки, Невського, Діброви і Білогорівки. 

У Донецькій області вночі росіяни вдарили по Дружківці та Покровську. У Дружківці ракетним ударом пошкоджена лікарня. У Покровську обстрілом пошкоджені сім будинків і дитсадок. Інформація про постраждалих уточнюється. 

Поблизу Вугледара і Соледара ситуація є важкою, в селі Парасковіївка відбуваються інтенсивні обстріли та штурмові дії. Поодинокі обстріли були поблизу Роздолівки і Федорівки. У Васюківці пошкоджені три приватні будинки. 

росіяни ведуть постійні обстріли населених пунктів Мар'їнської та Курахівської громади. У Мар’їнській громаді одна людина поранена в Єлизаветівці; зруйновано один будинок і пошкоджені чотири будинки у Красногорівці; чотири будинки пошкоджені у Зоряному. У Курахівській громаді пошкоджено будинок у Гірнику та територію підприємства у Курахівці. 

На Донеччині за добу один цивільний загинув та ще одна людина була поранена. 

У Миколаївській області вчора ворог завдавав ударів з РСЗВ по населеному пункту Куцурубської громади. Є влучання по відкритій території. 

У Херсонській області від ворожого артилерійського вогню постраждали Херсон, а також райони 20 населених пунктів, включаючи Милове, Зміївку, Республіканець, Новокаїри, Веселе, Микільське, Антонівку і Дніпровське. 

російська армія обстріляла Херсонську громаду. Постраждалого чоловіка госпіталізували у важкому стані. 

Читайте також: На Херсонщині через ворожі обстріли пошкоджене залізничне полотно

Поблизу села Новорайськ Бериславського району цивільний автомобіль підірвався на міні, залишеній російськими загарбниками. Двоє чоловіків віком 45 та 48 років загинули. 

Протягом доби через дії росіян на Херсонщині троє людей загинули та одна людина дістала поранення. 

З визволених від росіян територій Херсонщини евакуювали ще 78 осіб, з них троє дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-