У Львові збудували «зимове» модульне містечко, де вже проживають 750 українців

У Львові збудували «зимове» модульне містечко, де вже проживають 750 українців

Фото
Укрінформ
У Львові замість трьох існуючих модульних містечок, які законсервували на зиму, за два місяці збудували адаптоване до холодів нове містечко на 1400 місць, наразі тут мешкає 750 внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«У четвертому, найбільшому у Львові, модульному містечку вже проживає близько 750 українців, які знайшли прихисток у нашому місті. Оскільки модулі тут більш адаптовані саме до проживання у зимовий період, сюди переселяються мешканці з інших трьох містечок. Натомість тимчасове житло на території Стрийського парку, вул. Пулюя та «Маріяполіс» тимчасово «законсервували»», - йдеться у повідомленні.

У Львові за два місяці збудували «зимове» модульне містечко, де вже проживає 750 українців / Фото: Роман Балука

Четверте модульне містечко є найбільшим з усіх у Львові та розраховане на 1400 місць. Його облаштували на Сихові, поблизу вже існуючого містечка для переселенців «Маріяполіс», у межах співпраці Міністерства розвитку громад і територій України і польського уряду, а також за підтримки Фундації Міжнародної Солідарності.

Загалом на ділянці розміщено 8 двоповерхових будинків, кожен з яких складається із 80 модулів. Так, першочергово облаштовано благоустрій навколо шести будинків. Найближчим часом також буде облаштовано ще біля двох, що встановлені за сприяння Фундації Міжнародної Солідарності.

На території містечка вже встановили вуличні меблі, а навесні висадять дерева та засіють газони.

Для повноцінного функціонування тимчасового житла працівники ЛМКП «Львівводоканал» проклали понад 2 500 м водопровідних і каналізаційних труб та облаштували насосну станцію підкачки, а ЛКП «Львівсвітло» підвело електроенергію.

Читайте також: Польща передала Україні сім модульних пунктів для бригад «швидкої»

«Це доволі глобальний проєкт, адже це перше таке двоповерхове містечко у Львові. Ще два місяці тому ця територія була вільна, і ми її повністю підготували: від земляних робіт до клінінгу містечок. Основною перевагою цього містечка є те, що тут будиночки так званого коридорного типу. Люди, які живуть у модулях, виходять із кімнат не на вулицю, а у коридор, де краще зберігається тепло. Також санвузли тут не окремими блоками, а всередині. Також в приміщеннях є їдальні, де люди можуть готувати собі та прати речі» - розповів заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Українці в містечку проживають безкоштовно, місто забезпечує їх харчуванням, а також надає їм психологічну, соціальну підтримку та юридичний супровід. 

Як повідомляв Укрінформ, навесні 2022 році у Львові розгорнули за сприяння польського Уряду три модульні містечка: біля Стрийського парку, на вул. Пулюя та на Сихові. В них проживала понад тисяча вимушених переселенців. Також для вагітних переселенок збудували Центр матері і дитини «Незламні матусі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-