На кордоні викрили схему легалізації мільйонів гривень, викрадених загарбниками

На кордоні викрили схему легалізації мільйонів гривень, викрадених загарбниками

Фото, відео
Укрінформ
На Львівщині правоохоронці викрили схему ввезення  з-за кордону для легалізації значних сум грошей, викрадених на тимчасово окупованій території України.

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ, передає Укрінформ.

Оперативниками Львівського прикордонного загону спільно з представниками Бюро економічної безпеки проведено слідчі дії, за результатами яких вилучено з метою встановлення законності походження 7 млн 250 тис. гривень.

Зазначається, що ці гроші віз із закордону 46-річний водій легковика, який вʼїжджав в Україну через пункт пропуску «Угринів». Чоловік не зміг підтвердити законність походження коштів, зазначених у митній декларації.

У ДПСУ також повідомили, що минулого тижня у пункті пропуску «Шегині» прикордонники виявили 6 млн 680 тис. гривень, які українець намагався приховано перемістити через кордон. За результатами санкціонованих обшуків у фігуранта вилучено мішки з камінням, зовні схожим на бурштин, вагою майже 10 кг, печатки з відтисками іноземних суб’єктів господарювання та інші предмети, які можуть свідчити про незаконну діяльність.

«Правоохоронці встановили, що викрадені кошти вивозили з України через територію росії та білорусі до країн ЄС. Згодом готівка завозилася в Україну та вводилася в обіг для створення реальних загроз національним інтересам України», - ідеться в повідомленні.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводили офіцери оперативних підрозділів та ВВВБ Львівського прикордонного загону спільно із детективами Бюро економічної безпеки за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Читайте також: росіяни проводять «націоналізацію» у тимчасово захоплених районах - Маляр

Триває досудове розслідування у провадженні, розпочатому за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом), ч. 1 ст. 212 (Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) та ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-