Заступника голови Сумської ОВА відсторонили за підозрою у заволодінні ₴1,4 мільйона на відбудову

Заступника голови Сумської ОВА відсторонили за підозрою у заволодінні ₴1,4 мільйона на відбудову

Укрінформ
Заступника голови Сумської обласної військової адміністрації усунули від займаної посади строком на два місяці за підозрою у заволодінні коштами на відбудову знищеної росіянами інфраструктури в Охтирці.

Про це повідомляє пресслужба Сумської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

“Заступник голови Сумської ОВА підозрюється в заволодінні коштами, призначеними на відбудову знищеної окупантами інфраструктури в м. Охтирка (ч. 5 ст. 191 КК України). Стосовно виконувача обов’язків директора Департаменту Сумської обласної військової адміністрації вирішується питання щодо усунення з посади”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Ексзаступнику міністра екології повідомили про підозру в заволодінні 32 мільйонами

За даними слідства, посадовці Сумської обласної військової адміністрації у квітні 2022 року розробили схему розкрадання коштів, виділених Сумщині урядом на відновлення інфраструктури, пошкодженої внаслідок бойових дій. Зокрема, без відкритих тендерних торгів вони уклали договір на проведення будівельних робіт з підконтрольним Товариством з обмеженою відповідальністю. Після виконання ремонтних робіт у багатоквартирному житловому будинку в м. Охтирка, що був пошкоджений внаслідок російських обстрілів, директор товариства вніс у кошторисну документацію ціни на будматеріали, які в 2-3 рази перевищують ринкові. У такий спосіб посадовці разом з підрядником заволоділи бюджетними коштами.

Як зазначено в дописі, розмір матеріальної шкоди, заподіяної державі внаслідок злочинних дій підозрюваних, становить 1 млн 410 тис. грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві правоохоронці завершили розслідування щодо посадовця та підрядників у справі про розкрадання 36 мільйонів гривень на будівництві Подільського мосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-