На Львівщині за рік створили 2500 місць для довготривалого проживання переселенців

На Львівщині за рік створили 2500 місць для довготривалого проживання переселенців

Укрінформ
У Львівській області за 2022 рік створили понад 2500 місць для довготривалого проживання вимушених переселенців та облаштували більше 400 додаткових місць у закладах соцзахисту.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу військової адміністрації, про це під час форуму «Інтеграція переселенців на Львівщині: проблеми, рішення та роль Ради ВПО» сказав заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

«Львівщина – це та тилова область, яка прийняла чи не найбільше внутрішньо переміщених осіб. За 2022 рік створили понад 2500 комфортних місць для довготривалого проживання, облаштували більше ніж 400 додаткових місць у закладах соцзахисту. Все це завдяки підтримці державного бюджету і наших міжнародних партнерів», – зазначив Собко.

Регіональний форум «Інтеграція переселенців на Львівщині: проблеми, рішення та роль Ради ВПО» зібрав внутрішньо переміщених осіб, представників влади, бізнесу, громадських спільнот, міжнародних організацій, діяльність яких включає, зокрема, підтримку внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни в Україні.

Читайте також: У Вінниці відкрився «Всеукраїнський пункт об’єднання» для вимушених переселенців

Мета заходу– виробити спільне бачення шляхів ефективної адаптації та інтеграції ВПО, почути про їхні потреби, з’ясувати, як підвищити рівень співпраці влади й громади у цій галузі та поділитися позитивним досвідом розробки проєктів для допомоги переселенцям.

За словами Собка, у Львівській області продовжують створювати додаткові та резервні місця для внутрішньо переміщених осіб. Для цього триває реконструкція та ремонт об’єктів, вартість яких становить від 1 до 4 млн грн, а рівень готовності – від 70%.

Як повідомлялося, офіційно у Львівській області зареєстровано понад 245 тис. внутрішньо переміщених осіб, фактично проживають – більш як 500 тис.

Фото: Львівська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-