У Вінниці відкрився «Всеукраїнський пункт об’єднання» для вимушених переселенців

У Вінниці відкрився «Всеукраїнський пункт об’єднання» для вимушених переселенців

Фото
Укрінформ
У Вінниці 3 лютого на базі релокованого ДонНУ імені Василя Стуса відкрився «Всеукраїнський пункт об’єднання» для вимушених переселенців.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив координатор проєкту – представник ГО «ВПО України» Андрій Юзвенко.

«Ідея створення «Всеукраїнського пункту об’єднання» полягає в тому, щоб у Вінниці з'явилося місце для спілкування внутрішньо переміщених осіб, обговорення їхніх проблем та пошуку шляхів вирішення. Тут переселенці також зможуть отримати гуманітарну допомогу, організувати дозвілля дітей та й просто зігрітися і випити кави», - повідомив Юзвенко.

За його словами, «Всеукраїнський пункт об’єднання» працюватиме на базі одного з корпусів вишу-переселенця - Донецького національного університету ім. В.Стуса. Він виконуватиме роль гуманітарного хабу для ВПО.

Читайте також: У Франківську відкрили тимчасовий прихисток для 140 переселенців

Пункт об'єднання розташували у приміщенні вишу, в якому є надійне укриття, обладнані приміщення для складування і видачі гуманітарної допомоги, а також для організації дозвілля дітей та актовий зал для проведення зборів.

«Вінницький пункт об'єднання» - це вже третій із таких закладів, створених Громадською організацією «ВПО України», - два уже працюють у Харкові. Незабаром їх відкриють ще й у Кривому Рогу, Одесі та Львові.

Як повідомлялось, на Вінниччині офіційно зареєстровано понад 180 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Фото: today.vn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-