Сергій Борзов: Вінниччина прийняла понад 180 тисяч офіційно зареєстрованих ВПО

Сергій Борзов: Вінниччина прийняла понад 180 тисяч офіційно зареєстрованих ВПО

Укрінформ

Вінниччина з перших днів приймала людей, які були змушені покинути домівку через війну. Статус ВПО під час перебування на території області отримали  близько 183 тис. осіб.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

«Спершу ми організували в територіальних громадах пункти зустрічі переміщених осіб, визначили координаторів, відповідальних за поселення— вони на зв’язку 24/7. Було вирішено розміщувати переселенців у тих громадах, які знаходяться найближче до маршруту їх руху. Завдяки цьому, вдалось розвантажити обласний центр аби не концентрувати тут велику кількість людей. Більш того, у роботу активно включились міжнародні благодійники, які до сьогодні допомагають найвразливішим категоріям населення», - сказав Борзов.

За його словами, наразі статус ВПО отримали близько 183 тисячі осіб. В області діютьпонад 130 центрів колективного розміщення, в яких мешкає 4,5 тисячі людей. Решта проживає в приватному секторі.

Осіб з інвалідністю, людей похилого віку на Вінниччині розміщували в будинках-інтернатах — геріатричних, психоневрологічних, дитячих. Вони прийняли понад дві тисячі переселенців, з яких майже 400 - транзитні. Найбільше таких людей приїхало з Донецької та Харківської областей.

Читайте також: Вінниччина виконала бюджет області за 10 місяців на 103,6% - Борзов

Важливою для області подією стало приєднання до Єдиної інформаційної системи соціальної сфери та надання соціальних послуг ВПО. Ця платформа допомагає пришвидшити оформлення документів на проживання внутрішньо переміщеним особам, почути та вирішити проблемні ситуації переселенців. Вінниччина увійшла в четвірку областей України по кількості мігрованих справ в цю систему.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-