Дітей з Луганщини загарбники хочуть вивозити до рф «за шкільним обміном» - ОВА

Дітей з Луганщини загарбники хочуть вивозити до рф «за шкільним обміном» - ОВА

Укрінформ
Окупаційна “влада” Луганщини оголосила про намір вивозити дітей до російської Карелії - нібито в межах шкільного обміну.

Як передає Укрінформ, про це Луганська ОВА повідомила у Фейсбуці.

«Які приводи тільки не вигадують окупанти заради вивезення дітей із захоплених міст та сіл Луганщини на територію рф. Черговий із них – документ, отриманий місцевими управліннями освіти, згідно з яким необхідно надати перелік шкіл, готових до участі у шкільному обміні з іншими країнами. Розглядається питання направлення на відпочинок дітей до Карелії – узимку», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що при цьому додаткові умови не вказані. Тобто списки дітей складатимуть управлінці та вчителі – аж ніяк не батьки.

Читайте також: Насильницька депортація неповнолітніх українців має ознаки геноциду - експертка

Що стосується загальної ситуації в області, то росіяни навіть не обіцяють щось відновити у зруйнованих селах навколо Сєвєродонецька.

«На календарі лютий, а жителі Метьолкіного поблизу Сєверодонецька, яке теж сильно постраждало від російської навали, досі живуть без світла та газу. Не знайшовши підтримки місцевих органів влади, вони звернулися навіть до самого кремля, звідки отримали відповідь, що запит переправлено до Луганська. Далі – тиша», - розповіли в облвійськадміністрації.

Читайте також: Депортація дітей: омбудсман розповів, куди звертатися рідним і близьким

Як повідомляв Укрінформ, одинадцятикласників з тимчасово захопленого Лисичанська Луганської області російські загарбники вивезли до Татарстану, нібито для підготовки та здачі єдиного іспиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-