США відправили рятувальників у Туреччину

США відправили рятувальників у Туреччину

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів розгортає пошуково-рятувальні команди в районах Туреччини, де стався руйнівний землетрус, а також надсилає додаткову допомогу.

Про це повідомив під час брифінгу в понеділок координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Зараз, крім персоналу, який працює на місцях, ми розгортаємо додаткові групи, зокрема міські пошуково-рятувальні команди із 79 осіб», - зауважив представник Білого дому.

Читайте також: Землетруси в Туреччині та Сирії зруйнували щонайменше дві пам’ятки ЮНЕСКО

Він зазначив, що США роблять все необхідне для того, щоби підтримати зусилля Туреччини для врятування вцілілих, а також задовольнити потреби постраждалих.

«USAID і Пентагон також зараз координують дії зі своїми турецькими колегами щодо додаткової допомоги», - додав представник Білого дому.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден у понеділок розпорядився негайно виділити підтримку Туреччині, яка постраждала від найбільш руйнівного землетрусу за останні 80 років.

Читайте також: Землетрус у Туреччині став одним із найбільш потужних за 80 років — сейсмологи

За останньою інформацією, кількість загиблих від руйнівного землетрусу в Туреччині сягнула 1,6 тисячі осіб, поранених нараховується понад 11 тисяч осіб.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-