Мародерив у будинках на Київщині: оголосили підозру військовому рф

Мародерив у будинках на Київщині: оголосили підозру військовому рф

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру військовому російської федерації, який пограбував будинки в захопленому селі Київської області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури встановлено та повідомлено про підозру військовослужбовцю 37 окремої гвардійської мотострілецької бригади збройних сил рф у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у березні 2022 року під час захоплення с. Обуховичі Вишгородського району підозрюваний пробрався до одного з приватних будинків. Він там спільно зі співслужбовцями базувався і проживав протягом усього періоду захоплення.

Читайте також: Прокуратура перевіряє причетність «вагнерівців» до злочинів в Україні у 14 справах

«Тікаючи з Київщини, окупант разом з іншими військовослужбовцями викрав з будинку бензиновий генератор, побутову техніку та інструменти», - ідеться в повідомленні.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Як повідомляв Укрінформ, російському блогеру, який є автором проєкту «WarGonzo», заочно повідомили про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України та глорифікації її учасників.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-