російському військовому блогеру повідомили про підозру у виправданні дій рф

російському військовому блогеру повідомили про підозру у виправданні дій рф

Укрінформ
російському блогеру, який є автором проєкту «WarGonzo», заочно повідомили про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України та глорифікації її учасників.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, він систематично створює пропагандистські матеріали на військову тематику для проєкту «WarGonzo» на YouTube та у проросійському Telegram-каналі. 

Загальна аудиторія пропагандистського проєкту на різних вебресурсах становить близько 3 мільйонів користувачів, а кількість переглядів матеріалів – більш як 500 мільйонів.

У відеоматеріалах та інших зверненнях блогер виправдовує збройну агресію рф проти України, окупацію територій нашої держави, здійснює глорифікацію військовослужбовців рф та членів інших незаконних формувань.

Встановлено, що підозрюваний також є куратором пропагандистського проєкту на YouTube «Вольный город Одесса», діяльність якого спрямована на повалення конституційного ладу в Україні.

Читайте також: Ще один «розіп’ятий хлопчик»: «шоколадний» фейк російської пропаганди

За даними слідства, він неодноразово незаконно в’їжджав на тимчасово окуповані території України, проводив «робочі зустрічі» та брав інтерв’ю у так званих "голів" псевдореспублік «лнр/днр», леоніда пасічника і дениса пушиліна, та інших представників самопроголошеної влади.

У мережі Інтернет є матеріали про отримання підозрюваним державних нагород на найвищому політично-військовому рівні рф, у тому числі особисто від президента держави-агресора.

Як зазначають у Національній поліції, фігуранту заочно оголосили підозру за ч. 2 ст. 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Документування протиправної діяльності здійснювали співробітники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції та працівниками Офісу Генерального прокурора України. Кіберполіцейські опрацьовували інтернет-джерела для збору доказової бази протиправної діяльності чоловіка.

Як повідомлялося, за інформацією Офісу генерального прокурора, в Україні судитимуть колишнього телеведучого, ведучого Антимайдану, який втік у москву і поширює антиукраїнську пропаганду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-