СБУ на Луганщині ідентифікувала близько 60 окупаційних «правоохоронців»

СБУ на Луганщині ідентифікувала близько 60 окупаційних «правоохоронців»

Укрінформ
Служба безпеки України продовжує роботу з формування доказової бази щодо колаборантів, які пішли служити до окупаційних «силових структур».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці 3-тє Управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

«У 2022 році співробітники СБУ встановили особи близько 60 так званих правоохоронців, які служать рашистам на тимчасово захопленій території Луганської області. Їхню діяльність задокументовано, їм повідомлено про підозру. Матеріали значної кількості кримінальних проваджень скеровано до судових інстанцій», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, щойно завершено досудове розслідування стосовно 40-річного мешканця окупованого Хрустального (стара назва Красний Луч), який вступив до місцевого осередку «поліції лнр» після 2014 року.

«Поліцейську кар’єру» він продовжив на території Луганщини, захопленої ворогом у результаті широкомасштабного вторгнення. З червня минулого року він «служить» у «Старобельском районном отделе мвд лнр».

Також закінчено слідство у справі 25-річної мешканки села Риб’янцевого на Старобільщині, яка з минулого липня прислужує окупаційному режиму у «Новопсковском ровд мвд лнр».

Наразі зловмисники виконують поліцейські функції у зоні окупації, сприяють загарбникам у придушенні спротиву серед місцевих мешканців.

Обвинувальні матеріали вже перебувають на розгляді в суді.

Колаборантам загрожує до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до 15 років з можливою конфіскацією майна.

Читайте також: Держзрада й тероризм: у Львові перед судом постануть 19 бойовиків «лнр»

На черзі – десятки інших колаборантів, які заплямували себе співпрацею з російськими військовими злочинцями.

Досудове розслідування здійснювалося ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України зібрала неспростовні докази вини та повідомила про підозри двом «міністрам днр».

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-