У Мукачеві просять Зеленського та РНБО націоналізувати Закарпаттяобленерго

У Мукачеві просять Зеленського та РНБО націоналізувати Закарпаттяобленерго

Відео
Укрінформ
У Мукачеві депутати міськради на позачерговій сесії проголосували звернення до Президента Володимира Зеленського та РНБО - просять націоналізувати Закарпаттяобленерго як компанію, що через офшори належить проросійським політикам та громадянам росії.

Про це повідомили у Фейсбуці Мукачівської міської ради, передає Укрінформ. 

“Ми звертаємося до Вас та РНБО з проханням розглянути націоналізацію підприємства “Закарпаттяобленерго” і переведення його у державну власність, оскільки є дані, що компанія через офшори належить проросійським політикам та громадянами росії. Пане Президенте, просимо розглянути наше звернення та доручити відповідним органам вивчити дане питання, щоб жителі Мукачівської громади та всієї Закарпатської області могли отримувати електропостачання хоча б на рівні з іншими містами та регіонами України. А також розглянути питання про націоналізацію «Закарпаттяобленерго» на засіданні РНБО», - йдеться в тексті звернення.

У міськраді наголошують, що у Мукачеві вже багато років, як ліквідована система центрального опалення — за всі ці роки це давало змогу заощаджувати значні кошти мешканцям міста, бо кожен житель індивідуально обігрівав своє помешкання і не залежав від спільної системи опалення та постачання гарячої води. 

Читайте також: За недотримання графіків відключень оштрафували ще два обленерго, шість - перевірять

“Зараз же ситуація є критичною, у порівнянні з іншими областями країни. Ми, як депутати міської ради, не розуміємо такої ситуації і вважаємо, що це є штучним обмеженням нашої громади. Люди готові терпіти ці тимчасові незручності і обмеження, але коли вони є справедливими і такими, що дозволяють забезпечити мінімальний комфорт для родин, особливо з малими дітьми", - заявили в Мукачівській міській раді.

Як раніше повідомляв Укрінформ, учора, 30 січня, на Закарпатті на Раді оборони області розглянули критичну ситуацію із електропостачанням в області та оптимізували графіки. Відсьогодні, 31 січня, електроенергія до осель в регіоні надходить за графіком -4/+4. До цього кілька тижнів графіки виглядали як -6/+2 та -5/+2. Оптимізувати ситуацію вдалося шляхом обмеження недобросовісних споживачів, як наголосили в Закарпатській ОВА. 

Також сьогодні стало відомо, що національний регулятор оштрафував Закарпаттяобленерго за порушення умов розподілу електроенергії в регіоні. На компанію накладено штраф у 85 тисяч гривень.

Фото: PMG.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-