За недотримання графіків відключень оштрафували ще два обленерго, шість - перевірять

За недотримання графіків відключень оштрафували ще два обленерго, шість - перевірять

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), оштрафувала АТ «Хмельницькобленерго» та АТ «Полтаваобленерго» на 85 тис. грн за недотримання справедливих графіків відключень.

Як передає Укрінформ, таке рішення прийняла НКРЕКП на своєму засіданні 31 січня.

Зазначається, що вищезгадані ліцензіати нерівномірно розподіляли участь споживачів у заходах з розвантаження енергосистеми. У комісії підкреслили, що при застосуванні аварійного розвантаження оперативним персоналом обленерго він не повинен допускати дискримінацію між користувачами та має забезпечувати максимально можливий рівномірний розподіл обсягів зниження споживання між споживачами.

Читайте також: Energy Community створило в Україні Центр для моніторингу енергоринку

Крім того, регулятор анонсував проведення перевірок шести обленерго: АТ «Вінницяобленерго», ПРАТ «Закарпаттяобленерго», ПРАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі», ПРАТ «ДТЕК Київські електромережі», АТ «Полтаваобленерго» та ПАТ «Черкасиобленерго».

Як повідомлялося, 30 січня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), оштрафувала ПРАТ «Львівобленерго», ПРАТ «Закарпаттяобленерго», АТ «Полтаваобленерго» на 85 тис. грн за неналежне інформування споживачів про графіки відключень. ПРАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі» - за ненадання документів для перевірки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-