російські війська за добу вдарили по дев’яти областях – зведення ОВА

російські війська за добу вдарили по дев’яти областях – зведення ОВА

Укрінформ
Війська російської федерації минулої доби, 30 січня, завдали ударів по дев’яти областях України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 вівторка, 31 січня.

У Чернігівській області за минулу добу російські загарбники здійснили вісім обстрілів з мінометів й артилерії по території Корюківського та Новгород-Сіверського районів. Минулося без жертв і руйнувань.

У Сумській області вчора протягом дня ворог обстріляв Білопільську й Есманьську громади. Загалом були зафіксовані 18 влучань. Також росіяни скидали на територію Великописарівської громади вибухові пристрої типу ВОГ (гранатометні постріли). За попередніми даними, в усіх випадках без жертв і руйнувань.

Читайте також: Ворог інтенсивно обстрілює Донеччину - у Торецьку поцілив у будівлю шахти

У Запорізькій області за минулу добу загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру в районі Чарівного, Новоданилівки, Малинівки, Гуляйполя, Оріхова, Новоандріївки, Ольгівського, Білогір'я, Малої Токмачки, Щербаків, Верхньої Терси, Кам'янського, Степового та Малих Щербаків. Унаслідок ворожих обстрілів є руйнування будинків (квартир) громадян й об’єктів інфраструктури. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється.

У Дніпропетровській області від ударів російської армії знову потерпав Нікопольський район. Зокрема, уночі росіяни вдарили з важкої артилерії по Мирівській громаді, минулося без жертв. У селі Вищетарасівка ворожим вогнем понівечені три приватні будинки, дві господарські споруди та лінія електропередач.

У Харківській області на Слобожанському напрямку війська рф обстріляли райони Ветеринарного, Глибокого, Стрілечої, Борисівки, Нескучного, Стариці, Огірцевого, Верхньої Писарівки, Вовчанська, Бударків, Новомлинська та Дворічної. На Куп’янському напрямку від ворожого вогню постраждали Синьківка, Куп’янськ, Іванівка, Кислівка й Котлярівка.

У Вовчанську через обстріли загинув 62-річний цивільний, поранення дістала 83-річна жінка. Постраждала перебуває у стані середньої тяжкості. Також у Вовчанську ворожими ударами пошкоджені багатоквартирні житлові будинки, будівля відділу поліції й ангари підприємства.

У Куп’янську пошкоджень зазнали будівля відпочинку локомотивних бригад виробничого підрозділу «Локомотивне депо Куп’янськ» акціонерного товариства «Укрзалізниця» та приватні будинки.

Читайте також: російські війська обстріляли громаду на Дніпропетровщині, є руйнування

У Луганській області російські війська продовжують вести наступальні дії на Лиманському й Бахмутському напрямках, зазнаючи великих втрат. За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки загарбників у районах Новоселівського й Білогорівки.

На Куп’янському напрямку від ворожого вогню постраждали Новоселівське та Андріївка. На Лиманському напрямку росіянами обстріляні Новоєгорівка, Макіївка, Невське, Червонопопівка, Кремінна та Діброва. Ситуація в регіоні залишається складною.

У Донецькій області вночі війська рф обстріляли околиці Авдіївки. По лінії оборони навколо міста протягом ночі тривали хаотичні поодинокі обстріли позицій. Сьогодні зранку ворог вдарив з артилерії по центральній частині Авдіївки.

Незмінно важкою є ситуація поблизу Соледара, Бахмута, Вугледара, Авдіївки, Очеретинської й Мар'їнської громад.

Напередодні вдень росіяни здійснили ракетний обстріл Іванопілля Костянтинівської громади. Ворожих ударів також зазнало селище Нове (рос: пос.Новый) Часовоярської громади. В обох випадках пошкоджені приватні будинки.

Учора ввечері російська армія вдарила по Торецьку, пошкодивши наземні приміщення шахти. Минулося без постраждалих. Протягом доби загарбники двічі обстріляли центральну частину Курахового, унаслідок чого пошкоджень зазнали багатоповерхівки та приватні будинки, одна людина дістала поранення.

Загалом за добу в Донецькій області росіяни поранили трьох мирних жителів.

Читайте також: ЗСУ відбили 13 ворожих атак, знищили три пункти управління і два склади боєприпасів

У Миколаївській області вночі російські війська вдарили з реактивних систем залпового вогню по Куцурубській громаді. Постраждалих і руйнувань немає.

Кілька разів учора ворог бив з РСЗВ по акваторії та населеному пункту Очаківської громади, унаслідок чого зруйновані та пошкоджені адміністративні будівлі, житлові будинки й господарські споруди. Минулося без жертв.

У Херсонській області, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, обстрілів з реактивних систем залпового вогню, мінометів і ствольної артилерії загарбників зазнали райони Берислава, Одрадокам’янки, Токарівки, Львового, Іванівки, Антонівки, Херсона, Первомайського, Берегового й Велетенського. Поранених і загиблих за добу немає.

Ворог не припиняє обстрілювати населені пункти Голопристанської громади. Так, від вибухів постраждав цивільний об'єкт у місті Гола Пристань. Минулося без жертв. Водночас росіяни продовжують мародерити в будинках, господарі яких виїхали.

За наявною інформацією, у школах Каховського району загарбники забороняють школярам навчатися онлайн за українською програмою. Навчати дітей за російською програмою місцеві викладачі відмовляються.

З визволених територій Херсонської області вдалося евакуювати ще 84 людини, зокрема 18 дітей.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, упродовж 30 січня російська армія здійснила три авіаційні та чотири ракетні удари, а також понад 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема по житлових будинках Херсона й Очакова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-