СБУ затримала російського агента, який коригував ракетні удари по Харкову

СБУ затримала російського агента, який коригував ракетні удари по Харкову

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала російського агента, який коригував ракетні удари по Харкову.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Фейсбуці.

"Зловмисник збирав інформацію про місця базування та маршрути переміщення підрозділів ЗСУ територією міста. Отримані відомості переправляв російським загарбникам у вигляді електронних координат та позначок на карті через месенджер Телеграм", - ідеться у повідомленні.

Розвідувальна інформація потрібна була загарбникам для підготовки та проведення прицільних ракетних ударів по обласному центру.

Співробітники СБУ затримали російського агента поблизу міського об’єкта критичної інфраструктури під час спроби чергового збору закритих даних для агресора.

Читайте також: СБУ затримала коригувальника ракетних ударів росіян по Лиману

За даними слідства, ворожим поплічником виявився безробітний місцевий житель, якого представник рф залучив до протиправної діяльності у листопаді минулого року.

Для виконання завдань ворога агент обходив територію міста і приховано спостерігав за підрозділами українських захисників, а також фіксував їхні локації.

Під час слідчих дій у зловмисника виявлений смартфон із доказами листування з агресором.

Наразі слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про розміщення ЗСУ). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: СБУ знешкодила агентурну мережу російського генштабу, яка коригувала ракетні удари по Дніпру

Затриманому загрожує покарання до 12 років ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, 29 січня війська російської федерації завдали ракетний удар по Харкову, загинула літня жінка, троє людей отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-