СБУ затримала коригувальника ракетних ударів росіян по Лиману

СБУ затримала коригувальника ракетних ударів росіян по Лиману

Фото
Укрінформ
Контррозвідка Служби безпеки України викрила ще одного поплічника росіян у ході контрдиверсійних заходів у звільненому Лимані Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі

Зловмисником виявився місцевий житель, який після визволення Лимана встановив контакт з російськими спецслужбами та запропонував їм допомогу у війні проти України.

За вказівкою ворога він збирав інформацію про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони на території району.

Крім того, зловмисник передавав загарбникам локації місцевих об’єктів критичної інфраструктури, у тому числі енергогенеруючих підприємств, через свою знайому, яка проживає на тимчасово захопленій частині Луганської області перебуває у полі зору спецслужб рф. 

Читайте також: У колонії на Чернігівщині СБУ виявила в'язня - проросійського агітатора

Отриману інформацію росіяни використовували для проведення прицільних ракетних ударів по території міської громади.

Після обстрілів агент виходив на місцевість, щоб зафіксувати наслідки повітряних атак і потім прозвітувати.

Співробітники СБУ затримали його на спробі чергової передачі розвідданих через месенджер. Під час обшуку у затриманого виявили телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Донецької та Луганської областей за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Читайте також: СБУ затримала колишнього «беркутівця», який видавав позиції українських військ на Донеччині

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка Служби безпеки України знешкодила агентурну мережу російського генштабу, яка коригувала ракетні удари по Дніпру. 

Фото: СБУ, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-