російські пропагандисти знову спекулюють на темі зірваної евакуації маріупольців - Андрющенко

російські пропагандисти знову спекулюють на темі зірваної евакуації маріупольців - Андрющенко

Укрінформ
російські пропагандисти повернулися до теми неможливості евакуації мешканців Маріуполя на початку окупації, хоча самі її й зірвали.

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«З шухляди дістали питання «Україна не евакуювала з Маріуполя». Насправді, в неможливості організованої евакуації з Маріуполя є дві причини (хоча у підсумку одна - росія). Причина перша. Свідоме знищення всього транспорту для евакуації. Мова зокрема про 136 підготовлених муніципальних автобуси, які за п’ять дні було прицільно знищені “Градами”. За наводкою «почекунів» та мраzоти, яка досі частково в Маріуполі радіє руїні та смерті», - написав Андрющенко.

За його словами, другою причиною, яка унеможливила евакуацію маріупольців з міста, став недопуск російськими військовими колон автобусів, які мали вивозити людей, далі Бердянська. Посадовець нагадав, що доходило до прямого блокування евакотранспорту БТРми та погроз розстріляти водіїв та супроводжуючих.

Читайте також: У Маріуполі загарбники поновили рух вантажівок із «зубами дракона»

Окрім того, додав Андрющенко, аби тримати маріупольців у заручниках, окупанти перетворили на металобрухт автобуси приватних перевізників, які, за домовленістю, теж були підготовлені для вивезення людей.

Відтак, резюмував посадовець, єдиним винуватцем у трагедії Маріуполя є володимир путін та його раби - громадяни росії.

Як повідомлялось, Маріуполь практично повністю зруйнований ворожими обстрілами.

Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тисяч мирних жителів, але це не остаточні дані. Про те, скільки справді загинуло мешканців Маріуполя, стане відомо лише після його деокупації.

Читайте також: Загарбники зруйнували у Маріуполі історичну будівлю XIX століття

Нині у захопленому Маріуполі залишаються понад 100 тисяч жителів. Багатьом людям ніде жити, вони перебувають у підвалах пошкоджених будинків, дехто живе у наметах. Водночас у вцілілих та пошкоджених будинках немає опалення. Тисячі мешканців вишиковуються в черги за тарілкою гарячої каші чи супу, що періодично роздають на вулиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-