Суд оштрафував на пів мільйона гривень прикордонника, який допомагав ухилянтам

Суд оштрафував на пів мільйона гривень прикордонника, який допомагав ухилянтам

Укрінформ
На Одещині суд ухвалив накласти штраф у півмільйона гривень, конфіскувати автомобіль та позбавити звання старшого сержанта ДПСУ, який організував незаконний перетин держкордону для двох призовників.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Єдиний держреєстр судових рішень 

«Суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між обвинуваченим та заступником керівника Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері… у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 332, ч. 1 ст. 368 КК України», - йдеться у вироку.

Як установив суд, інспектор прикордонної служби власною автівкою підвозив «клієнтів» до прикордонного пункту пропуску «Паланка - Маяки — Удобне» і далі на транзитну ділянку автодороги без обов`язкової перевірки документів. Також старший сержант ДПСУ інструктував їх, що треба розповісти при можливій зустрічі з прикордонниками сусідньої Молдови.

За свої послуги фігурант брав $2,5 тисячі з особи.

Читайте також: На кордоні затримали ухилянта, який вдруге попався з фейковими документами

Зазначається, що суд призначив засудженому остаточне покарання у вигляді штрафу в розмірі 499 тис. 800 грн з позбавленням на три роки права обіймати посади, пов`язані зі здійсненням охорони держкордону, та посади в органах держвлади й місцевого самоврядування, з конфіскацією майна та позбавленням військового звання «старший сержант».

У звʼязку з ухваленням вироку суддя скасував попередній запобіжний захід – тримання під вартою – і звільнив експрикордонника в залі суду.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-