СБУ затримала на Сумщині ділків, які конвертували гроші для військових рф

СБУ затримала на Сумщині ділків, які конвертували гроші для військових рф

Фото, відео
Укрінформ
У Сумській області Служба безпека України знешкодила злочинну групу, яка обмінювала награбовані росіянами гривні на рублі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ

“Контррозвідка Служби безпеки ліквідувала масштабний канал фінансування окупаційних угруповань рф на східному фронті. У ході спецоперації в Сумській області нейтралізовано злочинну групу, яка допомагала рашистам обмінювати награбовані мільйонні суми гривень на російські рублі”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що організатори групи приховано перетинали кордон, і на території рф російські військові передавали їм гроші, викрадені під час тимчасової окупації районів на сході України. Отримані гривні учасники злочинної групи нелегально конвертували в рублі через підпільні обмінники в Україні. Для цього вони використовували зв’язки у кримінальних колах. Потім ділки власноруч переправляли російську валюту до рф в обхід контрольно-пропускних пунктів.

За попередніми даними, зловмисники обміняли та передали загарбникам понад 10 млн рублів. Ці гроші використовувалися на фінансування російських угруповань, які воюють проти Сил оборони України у Донецькій та Луганській областях.

Контррозвідники СБУ затримали організаторів злочинної групи під час спроби передати росіянам більш ніж 2 млн рублів. За даними слідства, затриманими є двоє жителів Сумщини, які на початку повномасштабного вторгнення підтримали загарбників і запропонували їм свою допомогу.

Як свідчать оперативні дані, з кожної транзакції зловмисники мали свій відсоток і розраховували на лояльність росіян у разі захоплення регіону.

В оселях та автомобілях фігурантів під час обшуку виявили підготовлені для обміну гроші, телефони з доказами незаконної діяльності, вогнепальну зброю і боєприпаси.

Читайте також: БЕБ викрило конвертаційний центр з оборотом понад ₴3,5 мільярда

Слідчі СБУ повідомили обом зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ч. 4 ст. 111-1 (Економічна співпраця з державою-агресором) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року в ході контрдиверсійних заходів на півночі Київщини СБУ викрила місцевого жителя, який добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками і допомагав їм викрадати учасників Антитерористичної операції. Також поплічник ворога розграбовував оселі під виглядом “сприяння” матеріально-технічному забезпеченню загарбницьких угруповань рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-