Меру Рені, якого викрили на хабарі, призначили заставу у понад 1,3 мільйона

Меру Рені, якого викрили на хабарі, призначили заставу у понад 1,3 мільйона

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід міському голові одного з міст в Одеській області, якого викрили на одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура в Телеграмі, передає Укрінформ.

“26 січня 2023 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід міському голові одного міст в Одеській області, якого спільно з депутатом тієї ж міськради викрили на проханні надати та одержанні неправомірної вигоди. За рішенням суду до вказаного підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1,342 млн грн”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, на підозрюваного покладено такі процесуальні обов'язки: прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; не відлучатися із міста проживання без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти прокурора, детектива або суд про зміну свого місяця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками; здати на зберігання до відповідного органу паспорт (паспорти) для виїзду за кордон.

За даними слідства, депутат ради, який одночасно обіймає посаду голови постійної комісії, що займається, зокрема, земельними питаннями, діючи за попередньою змовою з міським головою отримав частину неправомірної вигоди в сумі 50 тис. дол. США від громадянина за забезпечення передачі йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га.

Читайте також: Хабар Лозинському: ВАКС арештував організатора схеми, застава - 100 мільйонів

Загальна сума неправомірної вигоди, про надання якої прохали посадовці, становила 100 тис. дол. США.

Згодом у САП поінформували, що ВАКС також обрав запобіжний захід депутату міськради  у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення майже 1,879 млн грн застави. Термін дії запобіжного заходу - до 24 березня 2023 року. 

Як повідомляв Укрінформ, детективи Національного антикорупційного бюро викрили на проханні й одержанні хабаря голову та депутата однієї з міських рад Одеської області. Зловмисники були викриті «на гарячому» одразу після одержання ними частини обумовлених коштів.

За даними ЗМІ, ішлося про мера Рені Ігоря Плехова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-