У Маріуполі замінили окупаційного «мера» на екскерівника міліції, засудженого в Україні до 11 років

У Маріуполі замінили окупаційного «мера» на екскерівника міліції, засудженого в Україні до 11 років

Укрінформ
У тимчасово захопленому Маріуполі російські загарбники змінили окупаційного «мера» Костянтина Іващенка на колишнього керівника міліції Олега Моргуна, засудженого в Україні на 11 років ув'язнення, який зміг втекти на окуповану територію «днр». 

Про це у Телеграмі повідомляє Маріупольська міська рада, передає Укрінформ. 

«Окупанти змінили «смотрящего» у Маріуполі. Тепер місто очолив колишній працівник міліції, засуджений на 11 років. Гайки прикручують сильніше, а про «демократію» можна взагалі забути. Маріупольцям один за одним призначають очільників міста, не питаючи думки мешканців. Пушилін (ватажок «днр» – ред.) видав наказ про призначення так званим «мером» Маріуполя Олега Моргуна», – йдеться у повідомленні.

У міськраді нагадали, що колишній в.о. начальника Маріупольського управління МВС у Донецькій області Моргун був у 2014 році засуджений до 11 років позбавлення волі за участь у терористичній організації «днр», але тоді зміг втекти на окуповану територію. 

Там також зазначили, що колишнього «мера» Іващенка нібито госпіталізували, а призначення Моргунова потрібне для посилення мобілізації у місті. «(Іващенка – ред.) ... вирішили прибрати, бо активно відмивав гроші, давав «зелене світло» мародерству. Саме він з поплічниками робили «наводку» для обстрілів під час наступу на Маріуполь. Саме через них люди залишилися без зв'язку, води, були розстріляні всі продуктові штаби та частина автобусів, яка призначалася для евакуації жителів», – заявили у міській раді.

Читайте також: У Маріуполі учасники спротиву підірвали авто з російськими військовими – Андрющенко

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-