росіяни за добу обстріляли вісім регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли вісім регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила обстріли восьми областей України, є загиблі і поранені.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 вівторка, 24 січня. 

У Чернігівській області за минулу добу зафіксовано шість обстрілів із мінометів та артилерії Новгород-Сіверського та Корюківського районів. Жертв і руйнувань немає. 

У Сумській області вночі по території Шалигінської громади ворог здійснив шість пострілів із великокаліберного кулемета, зафіксовано сім кулеметних черг та запуск сигнальної ракети. Інформація про постраждалих та руйнування об’єктів інфраструктури уточнюється. 

Минулої доби під обстрілами перебували Білопільська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Юнаківська, Путивльська, Краснопільська, Миропільська, Ворожбянська громади. 

По Есманьській громаді росіяни вели мінометний та артилерійський обстріли, по селу Кучерівка випустили 30 ракет із “Града”. Одна жінка загинула, ще троє людей були поранені. Усі вони члени однієї родини. 

У Запорізькій області за минулу добу агресори обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Кам'янське, Степове, Полтавка, Чарівне, Малинівка, Гуляйполе, Новоданилівка, Дорожнянка, Темирівка, Червоне, Малинівка, Степногірськ, Малі Щербаки, Гуляйполе, Оріхів, Залізничне, Затишшя, Успенівка, Білогір'я, Мала Токмачка, Гуляйпільське, Новоандріївка, Ольгівське, Щербаки. Надійшло 28 повідомлення про руйнування житла та об’єктів інфраструктури. Наслідки уточнюються. 

Читайте також: У Кабміні нагадали, які потяги продовжують евакуацію з небезпечних регіонів

У Харківській області сьогодні зранку ворог знову обстріляв Куп'янськ. Є влучання в житлові будинки, сталися пожежі. 

Минулої доби війська рф вели масовані обстріли прикордонних населених пунктів у Куп'янському, Чугуївському та Харківському районах. 

У Вовчанську Чугуївського району внаслідок артобстрілів пошкоджені житлові будинки, об'єкти цивільної промисловості та інфраструктурні об'єкти. Поранена одна людина. У с. Вовчанські Хутори ракетним обстрілом зруйновано заклад освіти та будинок культури. У с. Гатище Чугуївського району пошкоджений об'єкт цивільної промисловості, сталися пожежі. 

У Луганській області підрозділи Сил оборони України відбили чергові атаки росіян у районі Червонопопівки. 

На Куп’янському напрямку ворог здійснив обстріли поблизу Новоселівського, Стельмахівки, Андріївки. На Лиманському напрямку обстріляв райони населених пунктів Макіївка, Площанка, Червонопопівка, Кремінна, Діброва та Кузьмине.

У Донецькій області вночі російські війська здійснили чотири ракетні удари по с. Розлив та один - по с. Богатир Великоновоселківського району. 

Вночі ворог вів потужні обстріли Авдіївки із артилерії та РСЗВ “Град”. Є влучання у центральній частині міста. Зранку росіяни здійснили артобстріл старої частини міста. По лінії оборони навколо Авдіївки обстріли тривали майже всю ніч, із супроводом штурмових дій. 

Важкою є ситуація поблизу Бахмута і Соледара. Активні бойові дії не припиняються. Під постійним вогнем перебувають Парасковіївка, околиці Соледара, Васюківка, Федоровка, Роздолівка. 

Протягом доби також росіяни обстрілювали Вугледар, Курахове, Курахівку, Мар'їнку. 

Напруженою є ситуація в Очеретинській громаді: обстріли населених пунктів тривали як по лінії бойових дій, так і в більш тилових селах. 

Ворог вів активні наступальні (штурмові) дії майже по всій лінії, найактивніше - в районі населених пунктів Новобахмутівка, Красногорівка, Водяне, Сєвєрне. Вночі обстріли та штурмові дії майже по всій лінії бойових дій продовжувалися. 

За добу на Донеччині троє людей загинули і троє були поранені. 

У Миколаївській області вчора вдень ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає. 

У Херсонській області, за інформацією Генерального штабу ЗСУ, вчергове з РСЗВ загарбники обстріляли Антонівку і Херсон. росіяни відкрили вогонь по цивільних об'єктах. В Антонівці загинув чоловік. Уламки снарядів пошкодили будівлю. 

Читайте також: Загарбники планують закривати лікарні на окупованій території Херсонщини

Зі звільненої території Херсонщини евакуйовано 39 осіб, з них двоє дітей

Центри надання адмінпослуг Білозерської, Станіславської, Дар'ївської, Чорнобаївської та Музиківської тергромад отримали першу частину обладнання. 

У Херсоні відновили роботу два відділи державної реєстрації актів цивільного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-