Затримали агента фсб, який готував ракетний удар по енергооб’єктах Кропивницького

Затримали агента фсб, який готував ракетний удар по енергооб’єктах Кропивницького

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала агента російських спецслужб, який готував ракетний удар по об’єктах енергетики у Кропивницькому.

Про це у Телеграмі повідомляє СБУ, передає Укрінформ. 

“За даними слідства, зрадником виявився місцевий житель, якого спецслужба рф завербувала після початку повномасштабного вторгнення. У поле зору агресора потрапив через свої прокремлівські погляди, які неодноразово оприлюднював серед свого оточення”, - зазначають у СБУ.

За даними спецслужби, поплічник агресорів збирав інформацію про розміщення підрозділів Сил оборони та об’єктів критичної інфраструктури на території регіону. Також його цікавили локації місцевих об’єктів енергетики.

Читайте також: У Миколаєві викрили мережу російських агентів, які коригували вогонь загарбників

“За вказівкою ворога він мав встановити GPS-трекер біля однієї з трансформаторних підстанцій у Кропивницькому. За сигналами «маячка» окупанти хотіли скоригувати ракетний удар по українському енергооб’єкту. У разі успішної повітряної атаки загарбники планували продовжити серію обстрілів по території обласного центру, використовуючи «наводки» агента фсб”, - поінформували у СБУ.

Зазначається, що для збору інформації для фсб ворожий агент виходив на місцевість і здійснював фото-, відеофіксацію об’єктів, а «звіт» з електронними координатами передавав ворогу через анонімні месенджери.

Службовці СБУ затримали зловмисника на спробі встановлення GPS-пристрою поблизу міської електропідстанції.

Під час огляду місця події та обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили GPS-трекер із сім-картою мобільного оператора, а також телефони та комп’ютерну техніку із доказами листування з представником фсб.

Суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: У Харкові затримали агента фсб, який здавав позиції українських військових

Як повідомлялося, правоохоронці повідомили про підозру командиру незаконного батальйону "Сомалі", який брав участь у штурмі Маріуполя Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-