У Миколаєві суд провів підготовче засідання у справі херсонського колаборанта Стремоусова

У Миколаєві суд провів підготовче засідання у справі херсонського колаборанта Стремоусова

Укрінформ
У Центральному райсуді Миколаєва відбулось підготовче засідання за обвинуваченням відомого херсонського колаборанта Кирила Стремоусова.

Про це повідомила пресслужба Центрального районного суду м. Миколаєва у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У Центральному районному суді м. Миколаєва відбулось підготовче судове засідання за обвинуваченням мешканця м. Херсона Кирила С. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.111, ч.2 ст.111, ч.5 ст.111-1 КК України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до матеріалів справи, останній в період окупації м. Херсона був заступником, т. зв. «голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області». Обвинувачений, який був повідомлений належним чином про час та місце судового засідання, не з’явився.

У пресслужбі cуду також зазначили, що під час розгляду справи було поставлено на вирішення питання щодо підсудності справи Центральному районному суду.

Прокурор наголосив, що при направленні справи до суду керувались нормами ч.9 ст.615 КПК України, а саме направляли за місцем знаходження органу досудового розслідування, на даний час це Центральний район м. Миколаєва, а тому правила територіальної підсудності не порушено.

Водночас, відповідно до норм КПК України, визначено, зокрема, що кримінальне провадження здійснює суд, в межах територіальної юрисдикції якого вчинене кримінальне правопорушення.

Відповідно до розпорядження Голови Верховного Суду, територіальну підсудність Херсонського міського суду змінено на один з районних судів м. Одеси, що узгоджується з ч.7 ст.147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Читайте також: СБУ викрила канал пропаганди рф, який організувала «послідовниця» Стремоусова

За такого, колегія суддів постановила направити обвинувальний акт щодо Кирила С. до Миколаївського апеляційного суду для визначення підсудності.

Кирило Стремоусов – відомий колаборант, який активно підтримував російську окупацію у Херсоні. 9 листопада російські пропагандисти повідомили, що він загинув у ДТП біля Генічеська. Хоча багато хто сумнівається, що ця інформація правдива.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-