У Житомирі до Дня Соборності прядуть «нитку єдності»

У Житомирі до Дня Соборності прядуть «нитку єдності»

Фото
Укрінформ
У Житомирі всі бажаючі можуть долучитися до прядіння символічної «нитки єдності» за стародавньою технологією. Проєкт приурочений до Дня Соборності України. 

Про це кореспондентові Укрінформу розповів біодизайнер, майстер народної творчості, почесний амбасадор Житомирщини Олег Земнухов.

«Ідея проєкту «Нитка єдності» в тому, аби відроджувати давні традиції та ремесла. Ми прядемо нитку, а прядіння – це одне із таких українських ремесел. Спочатку для цього використовувалися веретена, а потім – прядки. Водночас зараз така нитка є символом об’єднання України з нашим минулим, тобто корінням, та тими, хто вимушено виїхав за кордон і окупованими територіями. Тому така нитка єдності зшиватиме Україну», - зазначив Земнухов. 

У Житомирі до Дня Соборності прядуть «нитку єдності» / Фото: Ірина Чириця. Укрінформ

За його словами, «нитку єдності» прядуть за допомогою прядки із волокна коноплі, що є дуже міцним. Згодом із нитки планують зіткати стрічку єдності. 

Проєкт «Нитка єдності» триває упродовж 15-25 січня. У його межах також проходить флешмоб, під час якого символічно зв’язують синю та жовту стрічки, об’єднуючи таким чином Україну. Фото публікують в соцмережах із хештегом «Нитка єдності». 

Долучитися до прядіння «нитки єдності» можна сьогодні, 20 січня, в «пункті незламності» на майдані Корольова. 

Як повідомлялося, День Соборності України щороку відзначається 22 січня, у день проголошення в 1919 році Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-