росіяни за минулу добу обстріляли сім областей України - зведення ОВА

росіяни за минулу добу обстріляли сім областей України - зведення ОВА

Фото
Укрінформ
російські війська минулої доби, 19 січня, атакували сім областей України, є загиблі та поранені.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 9:00 п’ятниці, 20 січня.

У Сумській області вчора російські військові із мінометів обстріляли Краснопільську громаду, на території якої вибухнули 8 мін, а також скинули вибухівку із безпілотника на прикордоння. В обох випадках обійшлося без постраждалих та руйнувань. Ніч та ранок минули без обстрілів.

У Запорізькій області за минулу добу загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру  у районі населених пунктів Оріхів, Чарівне, Ольгівське, Щербаки, Кам'янське, Залізничне, Гуляйпільське, Гуляйполе, Білогір'я, Малинівка, Щербаки, Степногірськ, Степове, Малі Щербаки, Новоданилівка, Новоандріївка, Мала Токмачка, Полтавка, Дорожнянка, Плавні, Приморське.

Надійшли 34 повідомлення про руйнування будинків  та об’єктів інфраструктури. Деталі щодо наслідків уточнюються. 

Читайте також: Керівнику 52-го полку рф готують підозру за обстріл багатоповерхівки у Дніпрі - генпрокурор

У Харківській області ворог обстріляв з артилерії, мінометів та РСЗВ райони Тимофіївки, Ветеринарного, Стрілечої, Зеленого, Стариці, Вовчанська, Вільчі, Бударок, Красного Першого, Вільшаної, Дворічної, Куп’янська. 

У Тимофіївці Богодухівського району зафіксовано близько 20 ударів ворога з артилерії. Пошкоджено чотири приватні будинки. 

У Вовчанську Чугуївського району обстрілів зазнали дві дев’ятиповерхівки, крім того, пошкоджено 10 приватних будинків, гаражі, господарчі споруди. 

У Куп'янському районі від обстрілів потерпав Куп'янськ і Дворічна. У Куп'янську пошкоджені три приватних будинки. Також окупанти з РЗК С-300 обстріляли приміщення школи-інтернату. У Дворічній обстріляли два приватні будинки. Без жертв.

У Луганській області ЗСУ відбили атаки росіян в районах Новоселівського і Білогорівки.

На Куп’янському напрямку обстріляні райони Стельмахівки та Новоселівського. На Лиманському напрямку ворог відкривав вогонь із усіх наявних вогневих засобів по районах Новоєгорівки, Макіївки, Невського, Площанки, Червонопопівки, Кремінної, Діброви та Серебрянського лісництва. Ситуація в області залишається складною. 

Читайте також: росіяни обстріляли підприємство критичної інфраструктури у Херсоні

У Донецькій області вночі ворог обстріляв Часів Яр. Постраждали будівля дитсадка та приватні будинки. 

Зранку ворог обстріляв Лиман, пошкоджені приватні будинки. 

На ранок відбувся масований артобстіл центральної частини міста Авдіївка. Інформація щодо постраждалих уточнюється. По лінії оборони навколо міста обстріли тривали майже всю ніч, здійснювались штурмові дії на напрямках Красногорівки, Новобахмутівки, Опитного та Водяного.

Минулої доби до пізнього вечора тривали обстріли позицій майже по всій лінії бойових дій в Очеретинській громаді. Ворог здійснював активні наступальні дії, особливо в районі селищ Красногорівка, Новобахмутівка, Водяне. 

За добу на Донеччині: четверо загиблих, троє поранених. 

У Миколаївській області вчора двічі — зранку та вдень — ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії та береговій смузі Очаківської громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області мінометних та артилерійських обстрілів, зокрема, зазнали Новоолександрівка, Гаврилівка, Качкарівка, Милове, Республіканець,Тягинка, Новотягинка,Токарівка, Інгулець, Одрадокам’янка, Іванівка, Молодіжне, Інженерне, Антонівка, Благовіщенське, Розлив та Херсон.

Читайте також: На Харківщині росіяни зруйнували понад 16,8 тисяч об'єктів

росіяни цілеспрямовано вдарили по житловому кварталу в центрі Херсона з РСЗВ. Сталася пожежа, а також залишилися нерозірвані боєприпаси. Загоряння ліквідовано, снаряди прибрані.

Загалом за добу на Херсонщині через обстріли армії рф три людини були поранені, одна людина загинула.

Через обстріли у Херсоні було часткове відключення електроенергії.

На Херсонщині високою залишається мінна небезпека. Минулої доби поблизу села Червоний Яр постраждали двоє чоловіків. Один чоловік загинув в медзакладі, за життя іншого борються лікарі.

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 21 удар по районах зосередження ворога та сім – по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Фото: Національна поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-