Після обстрілу росіянами Каховської ГЕС у Дніпрі масово гине риба - прокуратура

Після обстрілу росіянами Каховської ГЕС у Дніпрі масово гине риба - прокуратура

Укрінформ
Прокуратура відкрила провадження у звʼязку з масовою загибеллю риби в річці Дніпро внаслідок обстрілу російськими військовими греблі Каховської гідроелектростанції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

На Запоріжжі прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури розпочали кримінальне провадження за фактом за порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК).

“Суспільного резонансу в ЗМІ набув факт масової загибелі риби у нижньому б’єфі річки Дніпро через критичне зниження рівня води”, - ідеться в повідомленні.

За даними правоохоронців, внаслідок обстрілу російськими військовими греблі Каховської ГЕС зазнав пошкодження її затворний механізм. Це вплинуло на рівень води у Каховському водосховищі та річці Дніпро, - він продовжує стабільно знижуватися.

Читайте також: росіяни знову обстріляли Каховку, у місті руйнування

Екологічна ситуація у водоймі призводить до загибелі водних біоресурсів, що може спричинити зрив нересту навесні 2023 року, наголошують в ОГП.

Тривають першочергові слідчі дії з метою установлення розміру збитків, завданих довкіллю.

Як повідомляв Укрінформ, депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань зазначив, що військові рф хочуть зробити “сіру зону” обабіч Дніпра, тому ведуть обстріли захопленого ними лівого берега, щоб змусити людей виїхати.

Фото: ГУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-