Ракетний удар по Дніпру: місцева влада готова виплатити до ₴1 мільйона родинам постраждалих

Ракетний удар по Дніпру: місцева влада готова виплатити до ₴1 мільйона родинам постраждалих

Укрінформ
У Дніпровській міській раді є програма з відшкодування збитків тим людям, які втратили житло внаслідок ракетних ударів.

Про це повідомили в пресслужбі міськради Дніпра, передає Укрінформ. 

"Потрібно розібратися з документами. Бо кожна родина, кожна квартира — це окрема історія. Є попередня домовленість з військовою адміністрацією, що вони також виділять додаткові кошти на відшкодування. Думаю, ми об’єднаємо наші зусилля, зокрема і з бізнесом. Максимальну допомогу, яку тільки можливо, ми надамо людям", — сказав міський голова Дніпра Борис Філатов.

Він зауважив, що у міськраді Дніпра є програма з відшкодування збитків тим людям, які втратили житло внаслідок ракетних ударів. Максимальна сума виплати — 1 млн грн.

Біля будинку, куди в суботу влучила російська ракета, розгорнуть додатковий штаб, де постраждалим допомагатимуть з відновленням документів і оформленням заявок на отримання грошової допомоги. Нині такий працює також в адміністрації Соборного району (щоденно з 08:00 і до 20:00. Телефон: 068 557 34 19).

Філатов наголосив, що чиновників, які не можуть організувати підтримку людей, чекає покарання.

"Якщо є проблеми, звертайтеся до мене в коментарях або месенджер Фейсбуку. Щоб всі проблеми ми могли відстежувати в режимі реального часу", - зазначив міський голова.

В мерії нагадали, що вже готові надавати громадянам 3 види матеріальної допомоги: на лікування постраждалим особам; на поховання; на відновлення житла або компенсацію за втрачене під час вибуху житло.

Читайте також: Ракетний удар по Дніпру: 15 загиблих досі не ідентифікували

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок ракетного удару, який здійснила росія 14 січня, на житломасиві Перемога повністю зруйновано 2 під’їзди, а це 72 квартири. 236 квартир не підлягають відновленню.

Аварійно-пошукові роботи вже завершені. Відомо, що загинуло 45 людей (в тому числі 6 дітей), 15 тіл залишаються неідентифікованими, 39 осіб врятовано, з них 6 дітей, 79 осіб травмовано, серед них 16 дітей. Безвісти зниклими залишаються 20 осіб, з яких 4 – діти.

Всього із заявами до поліції звернулося 487 потерпілих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-