У Херсоні затримали зрадників, які під час окупації «зливали» конспіративні бази Сил спецоперацій

У Херсоні затримали зрадників, які під час окупації «зливали» конспіративні бази Сил спецоперацій

Укрінформ
Контррозвідка Служби безпеки викрила ще двох агентів фсб у результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні.

Про це СБУ повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ

Одним із них виявився місцевий житель, якого військовослужбовці Сил спеціальних операцій ЗСУ залучали до виконання оперативно-бойових завдань на південному фронті. Під час захоплення Херсона він перейшов на бік загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України.

У ніч з 26 на 27 червня минулого року він «злив» двом представникам фсб із позивними «Марс» і «Зеленый» адресу конспіративної квартири українських Сил спецоперацій у Херсоні. Також зловмисник «розкрив» ворогу місця перебування оперативної групи спецпризначенців ЗСУ на території міста. Отриману інформацію агресор використав для захоплення в полон кількох українських військовослужбовців з їхніми родинами.

Крім того, зрадник намагався схиляти місцевих жителів до негласної співпраці з фсб у тимчасово захоплених районах південного регіону.

Іншим фігурантом є контрактник однієї з бригад ЗСУ, який був знайомим вищезгаданого ворожого агента.

У СБУ повідомили, що у червні минулого року український військовий потрапив у полон до загарбників. Там він усіляко намагався довести лояльність їм. Для цього передав фсб адресу проживання рідного брата - командира своєї бойової групи, якого потім загарбники схопили в полон. Також надавав ворогу інформацію про місця дислокації та бойові завдання свого підрозділу. Згодом контрактника повернули українській стороні.

Читайте також: СБУ в Києві викрила ворожих агітаторів, які у соцмережах поширювали російську пропаганду

Після звільнення Херсона обидва зрадники намагалися «залягти на дно», щоб уникнути правосуддя. Проте контррозвідники СБУ викрили їх злочинну діяльність і затримали у результаті спецоперації в Херсоні та Одесі.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-