Міноборони планує відкрити центри реабілітації військовополонених в усіх регіонах

Міноборони планує відкрити центри реабілітації військовополонених в усіх регіонах

Укрінформ
Міністерство оборони працює над відкриттям центрів для реабілітації військовополонених в усіх регіонах України. Один із таких центрів 11 січня відкрито в Миколаєві.

Про це на брифінгу представників Сил безпеки та оборони України повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає Укрінформ.

За її словами, у такому центрі військовослужбовець, звільнений з полону, може отримати увесь спектр послуг для себе і йдеться не тільки про медичну підтримку.

«Приміром, на Миколаївщині відбуваються зустрічі із сім’ями військовослужбовців, які перебувають у полоні, їхніх дітей вітають із днями народження. Робота на сьогодні ведеться», — поінформувала Маляр.

робота із повернення українських полонених налічує два етапи: перший — перемовини і безпосередньо повернення; другий — постізоляційний період.

«Постізоляцію ми організовуємо відповідно до міжнародних вимог. І зараз Координаційний штаб ГУР відкриває по всіх регіонах України філії, аби родичам військовополонених і військовослужбовцям, які повернулися із полону, було зручно звертатися туди за місцем проживання», — зазначила Маляр.

Читайте також: Йдеться про тисячі українців: Лубінець розповів про перемовини з москальковою

Крім того, ведеться робота із вже звільненими із полону. Маляр повідомила, що більшість колишніх військовополонених після реабілітації повертається на службу. "Тобто, полон наших воїнів не зламав", - наголосила вона.

Маляр додала, що Україна повністю дотримується всіх міжнародних норм щодо утримання військовополонених ворога, і абсолютно відкрита в процесі обмінів.

«Наші списки — відкриті, у нас немає кулуарних домовленостей. Усе відкрито для світу», — наголосила посадовець.

Читайте також: У Міноборони розповіли про забезпечення армії

Як повідомляв Укрінформ, у новий рік Міноборони увійшло абсолютно планово, за всіма основними позиціями речового майна, палива, харчового забезпечення здійснюються ритмічні поставки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-